Tien dingen die je dit interlandweekend niet gezien hebt!

11 oktober 2021 - 08:00

De povere overwinning van Oranje, de finale van de Nations League en het oppermachtige Engenland: we zagen het dit weekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er dit interlandweekend ook genoeg waar de gemiddelde voetbalkijker niks van meekreeg. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Variantje?

Interlandvoetbal of niet; de Braziliaanse competitie ging gewoon door. Voor Fluminense was het dit weekend eens tijd om een nieuwe variant uit te proberen. Of er potentie in zit, valt echter te betwijfelen.

2. Gouden Bal-waardig!

Simon Kjaer werd afgelopen week genomineerd voor de Gouden Bal. Zijn penalty in duel met Moldavië was in ieder geval Gouden Bal-waardig!

3. Legend!

Deze Paraguayaan bestormde het veld, nam een foto met Messi en wist zichzelf vervolgens in de nationale ploeg van Paraguay te manifesteren.

4. Oh, oh, oh, oh….

Noord-Ierland vocht afgelopen weekend voor de laatste kans op WK-kwalificatie. Jamal Lewis nam dit wel heel serieus en begon in de eerste helft al met eindeloos tijdrekken. Dat kan je met al geel op zak maar beter niet doen…

5. In the face!

Zoals gezegd ging de Braziliaanse competitie gewoon, maar of deze speler van Botafogo FR nog weet dat hij gespeeld heeft….

6. Broja en co. naar het EK?

De nationale ploeg van Albanië zet serieus zoden aan de dijk. Met vijftien punten uit zeven wedstrijden bevinden de Albanezen zich op een tweede plek in WK-kwalificatie poule I. Afgelopen weekend werd er dankzij oud-Vitesse spits Armando Broja gewonnen van Hongarije.

7. Yes Sir I Can Boogie

Schotland – Israël was goed voor negentig minuten spektakel: een prachtgoal van Eran Zahavi, een gestopte penalty van Ofir Marciano en een beslissende treffer in de slotfase. Toch kwam het hoogtepunt pas na afloop van de wedstrijd. Want ja, aan de Schotten kunnnen maar weinig voetbalfans tippen.

8. Chili in de penarie

Het Chileense elftal zit flink in de problemen. Na de verliespartij tegen Peru bevinden de Chilenen zich op plek acht in de WK-kwalificatie poule van Zuid-Amerika. Het begint er dus sterk op te lijken dat Gary Medel en zijn heetgebakerde vrienden het toch al zo warme Qatar aan zich voorbij moeten laten gaan.

9. Ajax-target laat zich zien

Volgens geruchten zou Ajax zich gemengd hebben in de strijd om de Amerikaanse jongeling Ricardo Pepi. Pepi kwam afgelopen weekend in actie voor zijn land en was verantwoordelijk voor alle Amerikaanse goals!

10. Sumerville is los!

Summerville maakte reeds zijn debuut in de Premier League, maar daardoor is hij zich zeker niet te groot gaan voelen voor het onder23-elftal van Leeds United. Geniet tot slot van deze prachtgoal!