Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

11 oktober 2021 - 17:02

De mannen waren dan misschien op interlandbreak, we hoefden het clubvoetbal niet te missen dit weekend. De Eredivisie van de vrouwen ging gewoon door, met maar liefst twee 5-0 overwinningen. Zowel ADO Den Haag als Ajax wisten met 5-0 te winnen dit weekend.

Ajax had flink wat goed te maken na de Klassieker van vorig weekend. En dat deden ze. De Amsterdammers wonnen met 5-0 van VV Alkmaar. Het eerste goal kwam tot stand door een echte Ajax-aanval. De pas 20-jarige Romée Leuchter en onze Oranjeleeuwin Victoria Pelova maakten samen een snelle combinatie door meerdere Alkmaar-speelsters heen, waarna Pelova knap Vita van der Linden wist te vinden in de linkerhoek. De verdedigster hield rustig het overzicht en bereikte Marjolijn van den Bighelaar, die de bal er rustig intikte.

Ook ADO won dit weekend met 5-0. De Hagenezen wonnen uit van Excelsior. De 3-0 kwam tot stand door een pass à la Daley Blind, of Leah Williamson, van middenvelder Liz Rijsbergen op Jolina Amani. Amani schiet hem vervolgens door de benen van keeper Jasmijn Resink het net in.

PSV heeft duidelijk op corners geoefend de afgelopen trainingen. De eerste twee goals van de Eindhovenaren ontstonden uit hoekschoppen. PSV won vrijdag met 4-1 van SC Heerenveen. Corner-doelpunten zijn fijn, maar niet per se mooi. Het vierde en mooiere doelpunt ontstond uit een actie van Janou Levels, die duidelijk nog niet moe was. Levels bracht de bal van de middenlijn naar de zestien en passeerde daarbij drie speelsters van Heerenveen, met vervolgens een op maat gemaakte assist aan Naomi Pattiwael.

Ook in Duitsland was Nederland op dreef. VFL Wolfsburg (dat Duitse team waar de helft van Oranje speelt) won gisteren met 3-0 van FC Köln. Shanice van de Sanden maakte de 1-0, Jill Roord de 2-0 en Joëlle Smits gaf de assist voor de 3-0. Kleine waarschuwing: de samenvatting is met Duits commentaar. Dus misschien wil je je geluid uitzetten.

Dat was ‘m weer, het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten. Volgende week staat er een spannende pot op het programma: Feyenoord speelt zondagmiddag tegen PSV. Maar je hoeft niet tot het weekend te wachten. Woensdag en donderdag worden er weer Champions League-wedstrijden gespeeld. Aanrader: woensdagavond speelt Juventus tegen Chelsea.