Hoekie_B: Discriminatie

09 oktober 2021 - 17:18


Ik volg nogal wat De Graafschap supporters op Twitter dus bij toeval zag ik een bericht langs komen met supportersinformatie voor de Superboeren rondom de uitwedstrijd tegen Almere City morgen. Ik dacht eerst dat het een parodieaccount was ofzo, maar het bleek echt zo te zijn. Er stonden een hoop regeltjes over wat allemaal niet mag en hoe ze de supporters het bezoek nog meer ondraaglijk konden maken, maar er waren ook bijzonderheden.

En bijzonder was de eerste zeker: ‘Het is niet toegestaan om voor 18.30 uur de provincie Flevoland te bezoeken’. Het stond er echt. De Graafschap supporters zijn zondag 10 oktober niet welkom in de provincie Flevoland. Een gezinnetje uit Wehl die een dagje Walibi in gedachte hadden? Vergeet het. Bennie Jolink die met Normaal een comebacktour wil beginnen bij de KPJ in Swifterband? Mooi niet. Of wat te denken van die zakenman uit Hummelo die voor z’n baan in Amsterdam in de Muziekwijk in Almere Stad is gaan wonen? Morgenvroeg om 07.00 uur beuken ze de deur in, lichten ze hem van z’n bed en hij kan voor de rest van de dag op water en brood in de gevangenis van Zaandam (niet in Lelystad, want dan is ie nog in Flevoland).

Aanstaande zondag is iedereen welkom in Flevoland: wit, zwart, lesbisch, sapiosexueel, poliromantisch, gevaccineerd, ongevaccineerd, mild gevaccineerd, Hindoeist, Zoroastrianist, aliens, pedofielen, vegetariërs, schobbejakken en zelfs mensen die de muziek van Tino Martin kunnen waarderen. Zolang je maar geen voorliefde hebt voor de Vijverberg, Jan Vreman en D’ran. Dan ben je niet welkom. Vandaag de dag heeft iedereen z’n mond vol over inclusiviteit, anders raken andere mensen wellicht gekwetst. Op het station moeten genderneutrale toiletten komen, anders pissen zij in hun broek. Als ik op een feest ben en de twee vrouwentoiletten zijn bezet komen ze ook gewoon bij de mannen staan. Heeft niemand problemen mee, behalve als ik zelf moet schijten. Lassie toverrijst moet verboden worden omdat die hond er misschien wel last van kan hebben tegenover andere honden. Een Efteling attractie moet worden afgebroken, omdat mensen denken dat andere mensen zich gekwetst voelen vanwege een kannibaal met een bot door z’n neus. Weet je waar alle kannibalen aanstaande zondag met of zonder bot welkom zijn??? FLEVOLAND! En De Graafschap supporters niet.

Wij zijn geen piepers, wij accepteren alle maatregelen gedwee. Puur en alleen om onze club te zien spelen. Dan maar als vee verplicht in die bus, dan maar omwisselen op een obscure parkeerplaats op de gekste tijden. Alle vrijheid die alle mensen in Nederland wel hebben wordt ons ontnomen rond een uitwedstrijd met meldingsplichten op plaats en tijd, zonder dat we een veroordeling hebben. Als er toch een groep in Nederland recht heeft om te klagen over discriminatie zijn het wel de voetbalsupporters. Maar je weet hoe het gaat: anderhalf uur later en drie punten rijker en alles is weer goed en je gaat je weer verheugen op een nieuwe awayday. Leve de voetbalsupporters!