Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

05 oktober 2021 - 17:57

Dit weekend was een historisch weekend. De allereerste Klassieker in de eredivisie van de vrouwen werd gespeeld. Feyenoord speelde op zondagmiddag thuis tegen Ajax. Een prachtige dag voor Rotterdamse en Amsterdamse vrouwenvoetbalfans. Althans, iets minder voor de Amsterdamse fans. De pot werd met 4-1 verloren door de Amsterdammers.

De Klassieker was niet zo spannend als de O18 Klassieker dit weekend, sterker nog Feyenoord walste over Ajax heen. Zoals menig Klassieker was de sfeer ietwat grimmig. Maar dat hoort erbij toch? Stefanie van der Gragt pakte aan het begin van de tweede helft rood doordat ze natrapte naar Pia Rijsdijk. Hierna scoorde Feyenoord er nog twee. Door hun eerste Klassieker ooit te winnen, belandt Feyenoord boven Ajax met acht punten.

Voetbal kan boze emoties opleveren, kijk maar naar Stefanie van der Gragt, maar kan mensen ook gewoon heel erg blij maken. Amber Verspaget won gisteren met 1-0 van het Eindhovense PSV dankzij haar doelpunt in de 22e minuut. En daar was ze heel blij mee. Terecht, want van PSV winnen is niet niks.

Ook Bente Jansen had een mooi weekend, zij scoorde twee keer tegen Excelsior in een paar minuten tijd. De jonge aanvalster van FC Twente had een goede wedstrijd, vooral de 5-0 was een pareltje.

Ook Catarina Macario had het op haar heupen dit weekend. Het teamgenootje van DaniΓ«lle van de Donk scoorde een goal die erg op die van Tukker Jansen leek. Alleen dan iets mooier. De Braziliaans-Amerikaanse middenvelder scoorde vrijdag de 1-0 voor Olympique Lyon.

Tot slot: een heerlijke aanval. Het goal zelf is dan misschien niet zo denderend, het is wel mooi uitgespeeld. Misschien dat Ronald Koeman nog even naar deze aanval van Tottenham Hotspur kan kijken. De Spurs wonnen afgelopen weekend met 2-0 van Leicester City.