Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

04 oktober 2021 - 08:00

De uitputtingslag tussen Vitesse en Feyenoord, de Engelse titatenclash tussen Liverpool en Manchester City en de volgende verliespartij van FC Barcelona: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er dit weekend ook genoeg wat de voetballiefhebber niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Kerk scoort voor de eerste keer, maar wel in het verkeerde doel

Gyrano Kerk heeft zijn eerste goal voor zijn nieuwe club Lokomotiv Moskou te pakken. Kerk vond echter het eigen net. De eigen goal van de oud-speler van FC Utrecht lijkt een goede afspiegeling van het de matige start van de rechtsbuiten in Rusland.

2. Het is niet normaal!

De Engelse lagere divisies zorgen weekend na weekend voor spektakel. Daarom halen ze ook elke week dit overzicht. Afgelopen weekend was het raak in Burslem, bij Port Vale tegen Leyton Orient. Deze wedstrijd kende een heerlijke slotfase. De samenvatting bevat geen klok, maar de laatste drie goals vielen in de 86e, 91e en 93e minuut!

3. A new kid in town?

In de North West-derby tussen de hoogste jeugdelftallen van Liverpool en Manchester United viel er een Nederlander op. De 18-jarige Björn Bryan Hardley was namelijk goed voor de openingstreffer van de kant van Manchester United. Een talent om in de gaten te houden?

4. James proeft cultuur

James Rodríguez tekende kortgelden voor het Qatarese Al-Rayyan SC en maakte vervolgens direct kennis met de cultuur van het land in het Midden-Oosten. Hoewel dit soort plaatjes natuurlijk grappig zijn, is het natuurlijk enorm zonde dat James de Europese velden verlaten heeft…

5. Jordy Wehrmannnnnn!

Het FC Luzern van Jordy Wehrmann nam het dit weekend op tegen het ‘grote’ FC Basel. Hoewel de koploper van de Zwitserse competitie op voorsprong kwam, wist Wehrmann zijn ploeg op geweldige wijze te behoeden voor een verliespartij.

6. Een nat avondje in Portsmouth

Zaterdagavond kwam Sunderland op bezoek in een kletsnat Portsmouth. Vooral in de tweede helft werd het veld zo goed als onbespeelbaar. De thuisploeg ging beter om met de hoosbuien en wist de docu-club met 4-0 te verslaan. Hierdoor verloor Sunderland de koppositie aan Wigan Athletic.

7. Heeft Gary Medel een broer?

Als cultvoetballer Gary Medel een broer heeft, dan zal dit hem toch wel zijn? Ook deze Medel gaat namelijk compeet op in de geest van de wedstrijd, zelfs op een brancard.

8. Je hebt Hattricks en je hebt Hattricks!

Callum Ormrod was afgelopen weekend drie keer trefzeker op de Engelse amateurvelden. Ja, en dan? Zou je misschien denken. Nou, dit dus!

9. Indrukwekkende reeks Slavia ten einde na derby van Praag

Afgelopen donderdag verloor Slavia Praag al van Feyenoord en ook dit weekend werd er verloren. Deze verliespartij was een speciale. Slavia was tot afgelopen weekend 54 compitiewedstrijden ongeslagen. Zondag ging het in duel met Sparta Praag mis. De derby van Praag ging met 0-1 verloren.

10. Wow, Waasland!

0-3 achter, dat betekent een ragequit tijdens een potje FIFA. Waasland Beveren gaf afgelopen weekend echter niet op, boog de achterstand om en won dankzij drie treffers in het laatste kwartier met 4-3!