Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

27 september 2021 - 08:00

De gemiste penalty van Bruno Fernandes, de goals van Guus Til en de rentree van Ansu Fati: we zagen het dit weekend allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er het afgelopen weekeinde ook genoeg wat de gemiddelde voetballiefhebber niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Hotseknotse voetbal

Genclerbirligi en Boluspor namen het afgelopen weekend tegen elkaar op. Op het tweede niveau van Turkije zorgde dat voor heerlijk voetbal.

2. Snuifje?

Bij deze wedstrijd in Zuid-Amerika vond er iets behoorlijk aparts plaats. En ja, dat kan inderdaad alleen in het Zuid-Amerika.

3. Sneaky!

In de slotminuten van de wedstrijd tussen Ipswich Town en Sheffield Wednesday was Macauley Bonne afgelopen weekend de slimste. Het zorgde in de negentigste minuut voor de gelijkmaker van Conor Chaplin.

4. Natrappen geblazen

Waar het vorig weekend al rode kaarten regenden, was het ook dit weekend weer raak. Het Belgische Beerschot stond tegen KAS Eupen binnen 40 minuten met nog slechts negen man op het veld. Vooral de tackle van Thibault de Smet was een smerige.

5. Besiktas kent teleurstellende generale

Besiktas neemt het komende dinsdag op tegen Ajax. De Turken hebben kenden afgelopen weekend een teleurstellende generale. In duel met stuntploeg Altay raakten ze de de koppositie kwijt. Het duel werd met 2-1 verloren.

6. El Tigre evenaart El Mapache

Radamel Falcao is voor de tweede keer in zijn carrière op schot in Madrid. Nu maakt hij zijn goals voor Rayo Vallecano. Toen hij afgelopen weekend weer scoorde, evenaarde hij het record van Diego Costa. Die in het seizoen 2011-2012 net als Falcao drie keer scoorde in zijn eerste drie wedstrijden voor Rayo.

7. Wat een slotfase

Op YouTube en Twitter waren er geen video’s van te vinden, maar de samenvatting van deze wedstrijden moest gevonden worden. In de blessuretijd van het duel Viktoria Köln en MSV Duisburg vielen er namelijk drie goals!

https://tv.dfb.de/video/highlights-fc-viktoria-koeln-msv-duisburg-highlights/31200/

8. Het blijft leuk!

De wedstrijden op de lagere niveaus van Engeland blijven altijd spectaculair. Morecambe – Accrington Stanley eindigde afgelopen weekend in 3-3. Naast de spelers, was ook de scheidsrechter op schot. De Engelse leidsman Neil Hair deelde namelijk zowel een strafschop als een rode kaart uit.

9. Oké, misschien toch niet…

Oké dan, wellicht zijn de potjes in de lower leagues niet altijd geweldig. Op het vierde niveau van Engeland eindigde er maar liefst vier wedstrijden in 0-0. In het onderstaande zie je een van de potjes waar je je vingers bij kan aflikken.

10. De dubbelkoppige arendenderby

Diego Biseswar kan voorlopig niet meer stuk bij PAOK. Biseswar was zondagavond belangrijk in de derby met de prachtige naam. Mede door een treffer van de oud-Feyenoorder wonnen de Wit-Zwarten (PAOK) van de Geel-Zwarten (AEK).