Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

27 september 2021 - 20:01

De international break is weer over en de normale competities laten er geen gras over groeien. PEC Zwolle zorgde wederom voor een ruimschootse overwinning, terwijl PSV, Ajax en Feyenoord het spannend hielden. In het buitenland is ook genoeg gebeurd, dus laten we maar snel beginnen.

De binnenlandse voetbalcadeautjes bewaren we nog even. In Frankrijk scoorde Daniëlle van de Donk namelijk haar allereerste goal voor Olympique Lyonnais. Voor een eerste goal, viel de celebration tegen. Misschien ook wel passend, gezien het doelpunt. Ze heeft de lat in elk geval niet te hoog gelegd. We hebben het uitvoerig voor je gecheckt: haar inzet was in ieder geval wel nodig. Dat vroeg jij je vast ook af.

Van minder indrukwekkende goals naar ontzettend indrukwekkende goals: Alèxia Putellas scoorde in vijf minuten tijd een hattrick tegen Valencia CF. Dat vind je natuurlijk al knap, maar dan heb je dit schot nog niet gezien:

Goed, terug naar Nederland. PEC Zwolle won dus met 3-0 van ADO Den Haag, mede dankzij een fenomenale vrije trap van Moïsa van Koot. Wie had dat gedacht? PEC Zwolle bovenaan de Eredivisie.

Het is je misschien al opgevallen, voor de keepers was het niet zo’n goed weekend. Ook Charlotte Hulst van VV Alkmaar wist daar gebruik van te maken. Tegen Feyenoord maakte de nummer 7 een heerlijk goaltje. Kijk maar:

Dit vrouwenvoetbalweekend is inmiddels alweer voorbij, maar ook aankomend weekend belooft veel goeds. Zo is er de alleerste Klassieker in het vrouwenvoetbal ooit. En ook deze Klassieker kent een Steven Berghuis, sterker nog: er zijn meerdere Feyenoord speelsters oud-Ajacieden!