Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

20 september 2021 - 08:00

De vernederingen van PSV en SC Cambuur, het enige schot op doel van Manchester City en de spectaculaire ontknoping bij West Ham United – Manchester United: we zagen het dit weekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er dit weekeinde ook genoeg wat de voetballiefhebber niet zag. In dit artikel volgen daarom tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. Goudhaantje Piroe

Joël Piroe heeft zijn sterke begin bij Swansea City FC wat extra kracht bijgezet. In duel met Luton Town kwam zijn ploeg op een 3-0 achterstand, maar die werd omgebogen. Nadat Jamie Paterson en Olivier Ntcham voor de eerste twee treffers zorgden, maakte Piroe er in de 92e minuut 3-3 van!

2. Hoe dan?!

We blijven even in Luton, want Henri Lansbury ging daar even over de scheef. Lansbury kreeg slechts geel na deze doodschop….

3. Daar is Anco!

We waren hem wellicht een beetje uit het oog verloren, maar Anco Jansen is weer aan het scoren geslagen. Bij het Indonesische PSM Makassar was Jansen afgelopen weekend twee keer trefzeker.

4. Kramp!

Iedereen kent het gevoel van een krampaanval wel. In het veld kan je vaak rekenen op de steun van een verzorger, tenzij die ook geveld wordt….

5. Een hete klassieker

Standard Luik – RSC Anderlecht staat te boek als de Belgische klassieker. Dit keer won de uitploeg, die de wedstrijd overigens niet zonder kleerscheuren doorkwam. De ploeg uit Luik eindigde namelijk met negen man.

6. Rood weekendje in de 2. Bundesliga

Ook in de 2. Bundesliga hadden de grote ploegen het afgelopen weekend moeilijk. Dit resulteerde in een behoorlijk aantal rode kaarten. In de topper tussen Werder Bremen en HSV vielen er al twee en ook bij FC Schalke 04. moest er een speler de strijd vroegtijdig staken. Daarnaast moesten SV Darmstadt, Holstein Kiel en Dynamo Dresden ook met tien man verder.

7. Respect!

Wow! Iñaki Williams heeft na dit weekend 200 comptitiewedstrijden achter elkaar gespeeld voor Athletic Bilbao. Williams ligt nog tot 2028 vast in Bilbao, waar eindigt deze reeks?

8. El Tigre stopt niet

Radamel Falcao is gelukkig weer begonnen met doen waar hij goed in is. Falcao was afgelopen weekend trefzeker bij zijn debuut voor Rayo Vallecano.

9. The Dundee derby

Wanneer er over het Schotse voetbal gepraat wordt, gaat het eigenlijk maar over één ding: de Old Firm. Echter kent het land nog een prachtige derby, die tussen Dundee United en Dundee FC. Afgelopen weekend werd het beladen duel in de slotfase beslist in het voordeel van United.

10. Hollandse glorie!

De wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en Eintracht Frankfurt had afgelopen weekend twee Nederlandse hoofdrolspelers. In een duel wat in 1-1 eindigde, waren de Hollandse schutters Wout Weghorst en Sam Lammers namelijk trefzeker. Zo blijft Mark van Bommel ongeslagen, loopt Sam Lammers na twee wedstrijden nog altijd één op één en is ook Weghorst weer lekker bezig!