Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

14 september 2021 - 10:24

Dit weekend zorgde PSV en Excelsior voor een doelpuntenfestijn, waar Ajax en ADO Den Haag dat vervolgens weer compenseerden. Dit weekend maakte Aniek Nouwen haar debuut voor Chelsea en scoorde Jill Roord voor VFL Wolfsburg. Bovendien was dit vrouwenvoetbalweekend het weekend van de mooie goaltjes. Zowel in onze eigen bescheiden Eredivisie, als in het buitenland.

Het was dit weekend ook het weekend dat PEC Zwolle tegen alle verwachtingen in van landskampioen FC Twente won en niet zo’n beetje ook: met 1-4. Ze waren zelf ook een beetje verbaasd, vooral bij het vierde doelpunt. “Scheids, zat ‘ie nou?”

Ook Heerenveen behaalde drie punten afgelopen weekend. De vrouwen wonnen met 3-0 van VV Alkmaar, onder andere dankzij een cheeky lobje van Zoï van de Ven. De O23-international zag hoever de keeper uit haar doel rende en maakte hier gretig gebruik van.

Dit was ook het weekend waarin Ella Toone bewees leg day zeker niet te hebben geskipt. De Engelse middenvelder van Manchester United knalde de openingstreffer er gisteren in, waarna de club met 1-3 won van Leicester City.

Ella Toone was niet de enige Premier League-speelster met een mooi doelpunt, ook Danielle Carter kon gisteren tevreden naar huis. Haar ploeg won met 0-5 van Birmingham City en Carters doelpunt was ongetwijfeld de mooiste. De aanvaller van Brighton & Hove Albion scoorde het derde doelpunt vijf minuten na de ingeschoten pingel van onze eigen Inessa Kaagman.