Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

13 september 2021 - 08:00

Het geniale debuut van Ronaldo, de heerlijke goal van Robin Pröpper en horrorblessure van Harvey Elliot: we zagen ze dit weekend allemaal. Toch waren gebeurde er afgelopen weekeinde ook dingen die de gemiddelde voetbalkijker niet zag. In dit artikel volgen tien dingen die je afgelopen voetbalweekend gemist hebt!

  1. Sporting kent intense generale

Sporting Club de Portugal kende afgelopen zaterdag een intense generale voor het treffen met Ajax. Het altijd beladen duel met FC Porto eindigde in 1-1. Het was voor beide ploegen een verhit duel en dat zou zomaar eens in het voordeel van Ajax kunnen werken, zo weet ook de coach van Sporting Rubén Amorim. “Het slaat eigenlijk nergens op om op dit moment tegen Porto te spelen.”

2. Lassina Traoré blijft scoren

Lassina Traoré lijkt helemaal op zijn plek bij zijn nieuwe club Shaktar Donetsk. Traoré wist het net al te vinden in de kwalificatie voor de Champions League en scoorde al vijf keer in de Oekraïnse competitie. Afgelopen weekend was het weer raak!

3. Niet normaal!

In de wedstrijd tussen Morecambe en AFC Wimbledon bleek de geniale vrije trap van Anthony Hartigan een voorbode voor een geniale wedstrijd. Een wedstrijd met zeven goals, waaronder een nog mooiere dan die van Hartigan, werd uiteindelijk beslist in de 94e minuut. Veel beter gaat het echt niet worden!

4. Ambrabat wekt verbazing op

Soufyan Amrabat wist alle Feyenoord-fans al te verbazen toen hij vorig jaar voor twintig miljoen naar Fiorentina vertrok. Eenmaal in het shirt van La Viola wekte Amrabat afgelopen weekend weer de nodige verbazing op. Want Nordin transfereerde afgelopen zomer toch naar AEK?

5. Creatief!

Na al die jaren van voetbal leken alle celebrations wel op. Daar dacht Santa Fe-middenvelder Kelvin Osorio afgelopen week anders over. Wellicht wat flauw, maar zeker creatief.

6. Een mummie op het veld

Ja, u ziet het goed. Afgelopen weekend liep er op het derde niveau van IJsland een mummie mee op het veld als mascotte.

7. Een awayday in stijl

Met een luchtballon naar een uitwedstrijd, daar droomt iedereen toch van? De CSKA Moskou-supporters deden het afgelopen weekend gewoon!

8. Monsterzege voor Anderlecht

Opnieuw een monsterzege in België. Afgelopen weekend was het RSC Anderlecht dat even flink uit de slof schoot. De ploeg van Vincent Kompany was met 7-2 te sterk voor KV Mechelen!

9. Nederlandse connectie bij Ludogorets

Nadat Virgil Misidjan en Jody Lukoki eerder furore maakte bij het Bulgaarse Ludogorets staan er nu wederom twee Nederlanders onder contract. Elvis Manu en Shaquille Pinas vonden elkaar afgelopen weekend perfect!

10. Championship op z’n best

Zes goals: check. Hattrick: check. Late gelijkmaker: check. Wat had Reading – QPR afgelopen weekend niet?