Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

07 september 2021 - 09:37

Dit weekend speelden de Feyenoord-vrouwen hun allereerste thuisduel ooit, won VV Alkmaar van ADO Den Haag en werd er in Engeland de North West London derby gespeeld. We praten je in vijf minuten bij over het afgelopen vrouwenvoetbalweekend. Zit je klaar?

Ajax – FC Twente was niet de spannende titanenwedstrijd waarop gehoopt werd. Althans, het was steeds bíjna spannend, maar bijna is niet helemaal. Deze wedstrijd viel eigenlijk vooral op door alle gemiste kansen. Zowel Soraya Verhoeve als Nikita Tromp kregen een reuze kans die er echt ingeschoten had moeten worden en ook Victoria Pelova en Chasity Grant hadden moeite met afronden. Kansen genoeg, maar kansen zijn niet altijd genoeg. FC Twente had echter genoeg aan één kans. Kayleigh van Dooren maakte de enige en winnende doelpunt voor de Tukkers.

PEC Zwolle speelde thuis tegen Excelsior en wond er geen doekjes om. Waar Ajax dit weekend moeite had met afronden, was dit voor PEC Zwolle geen probleem. Er werd met 3-0 gewonnen van de Rotterdammers. De 2-0 viel door een behendige assist van Danique Noordman, een heerlijk wipje zorgde ervoor dat Kely Pruim kon scoren voor de Blauwvingers. Marit Auée zorgde voor de 3-0 met hét afstandsschot der afstandsschoten. Keeper Jasmijn Resink heeft daar ongetwijfeld nog wakker van gelegen.

De titanenstrijd in Amsterdam viel tegen, maar de titanenstrijd in Londen zeker niet. Gisteren speelden Arsenal en Chelsea namelijk tegen elkaar in de FAWSL. De Londense rivalen zijn twee van de grootste vrouwenvoetbalclubs in Engeland, die zeer aan elkaar gewaagd zijn. Arsenal kleurde Londen rood in het Emirates Stadium met 3-2, mede dankzij twee goals van Britse aanvaller Beth Mead. Na een op maat gemaakte pass van Vivianne Miedema schudt Mead twee verdedigers af en vuurt ze de bal met haar linkervoet in de verste hoek.