Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

06 september 2021 - 08:00

De staking bij Brazilië – Argentinië, de dikke overwinning van het Nederlands elftal en het tegenvallende Frankrijk: we zagen het dit interlandweekend allemaal voorbij komen. Toch gebeurde er ook genoeg dat de voetballiefhebber niet te zien kreeg. In dit artikel volgen tien dingen die je dit voertbalweekend gemist hebt.

  1. Flauw!

Dat Fernando Santos een dagje ouder wordt, weten we inmiddels. Santos moet echter wel gaan oppassen!

2. Pavlidis trefzeker

Nadat Vangelis Pavlidis afgelopen week zijn eerste scoorde voor AZ, was hij dit weekend ook trefzeker voor Griekenland!

3. Rood aangelopen Qatar

Qatar nam het deze interlandperiode in een oefenpotje op tegen Portugal. Echt vriendschappelijk werd het echter niet. De tegestander van de Portugezen eindigde uiteindelijk met slechts negen man.

4. Circus Tapia is weer geopend

Waar Renato Tapia de bijnaam Circus Tapia in Rotterdam verdiende door zijn mislukte trucs, liet hij afgelopen weekend zien dat hij ook het circus in kan met trucs die wél lukken.

5. Zahavi blijft gaan

Eran Zahavi is niet te stoppen bij het nationale team van Israël. Zahavi kwam in zijn laatste twee duels tot vijf goals voor zijn land!

6. Mourinho zorgt voor zijn spelers

José Mourinho is voor de media een plaag, maar kan niet stuk bij zijn spelers. Om dat laatste te bewerkstelligen, doet hij dan ook alles.

7. King Gareth

Voorafgaand aan het interlandweekend was Wit Rusland – Wales niet de wedstrijd waar naar uitgekeken werd. Gareth Bale wist er echter toch een spektakel van te maken. Bale maakte een hattrick en zorgde bovendien voor de winnende in de laatste minuut!

8. Late drama

Dat er een Amerikaanse Keuken Kampioen Divisie is, weet iedereen na deze goal ook meteen; wat een manier om de winnende te maken!

9. Twee rode kaarten in één minuut

Hoewel de grote competities allemaal stilligen, werd er wel gevoetbal in de lagere leagues in Engeland. Daar was het zoals altijd weer Engels gezellig.

10. Lijntje?

Als spits hoef je normaal gesproken geen wit voetje te halen, laat staan een wit neusje…..