Fledderus trots op deadline day-aanwinst: ‘Zijn we al twee jaar mee bezig’

01 september 2021 - 00:32

FC Groningen beleefde de meest spectaculaire deadline day van de Nederlandse clubs. Terwijl Gabriel Gudmunddson, Thomas Poll en Azor Matusiwa vertrokken, werden Yahya Kalley, Laros Duarte, Sebastian Tounetki, Elias Olsson en Daleho Irandust binnengehaald door Mark-Jan Fledderus. De technisch directeur belde vlak na het sluiten van de markt in in de Transfer Deadline Day Show.

Fleddie is vooral erg trots op het binnenhalen van Irandust. “Daar zijn we al twee jaar mee bezig en dat is best wel uitzonderlijk. Hij heeft ook een lange blessure gehad, maar we hebben constant contact gehouden. Dan zie je dat het zich toch kan uit betalen.”

De aanvallende middenvelder is niet de enige Scandinaviër die deze zomer naar Groningen verkast. “We hebben een uitstekende scout in Zweden. Die houdt voor ons de Scandinavische markt in de gaten. Hij heeft een uitstekend netwerk en kent alle spelers, scouts en technisch directeuren in die regio. In die markt zitten we dus goed, daar komt bij dat die ook financieel aantrekkelijk is.”

Als opvolger van Gudmundsson werd, werd zijn landgenoot Kalley binnengehaald. Al is de term ‘opvolger’ volgens de TD niet helemaal juist. “Nee dat mag je niet verwachten. Hij moet rustig in het team groeien. Hij heeft bij Jong Zweden en Göteborg gespeeld en hij is echt wel talentvol. We hebben niet direct een volwaardige vervanger voor Gabriel kunnen halen, maar dat is ook moeilijk. Zeker in het geval van Gabriel”, besluit de oud-speler die nu voor de transfers van FC Groningen zorgt.