Van den Buijs lyrisch over RKC: ‘Voorbeeld voor veel clubs’

31 augustus 2021 - 16:16

Dario van den Buijs is weer terug in Nederland. Na dienstverbanden bij FC Eindhoven, Heracles Almelo en Fortuna Sittard keert Van den Buijs op de Nederlandse velden terug bij RKC Waalwijk. De 25-jarige Belg legt in de Transfer Deadline-show uit waarom hij voor de Waalwijkers gekozen heeft.

De centrumverdediger geeft aan dat hij al langer op zoek was naar een club in Nederland. “Ik ben eigenlijk al sinds de voorbereiding op zoek naar een oplossing en het bleef een beetje aanslepen. Nu is het aan het einde toch nog rondgekomen en dat is leuk”, zegt de linkspoot in liveshow.

De verdediger die overkomt van Beerschot V.A. heeft voor vier jaar getekend bij de ploeg van Joseph Oosting. “Omdat ik vind dat die club in een groeifase zit. Ook gaat het om stabiliteit voor mijzelf. Ik heb het nu nodig om een langere tijd bij een club te zitten. Aangenaam en positief, ik ben alleen maar verrast daar over hoe het er daar aan toegaat; een voorbeeld voor vele clubs”, besluit de man uit het Belgische stadje Lier.