Sierhuis wilde terug naar Nederland: ‘Buitenlandse clubs doorgestreept’

31 augustus 2021 - 19:44

De Mercedes van Kaj Sierhuis werd afgelopen week al aangetroffen voor het stadion van Heracles Almelo. Het duurde even, maar op deadline day werd de definitieve klap op de transfer te geven. Op de slotdag van de transfermarkt was Sierhuis te gast in de transfer deadline show.

De in Athene geboren spits geeft aan dat hij zes weken geleden al de eerste gesprekken voerde met de Heraclieden. “Eigenlijk is het verhaal dat ik zes weken geleden mijn eerste gesprek heb gehad met de trainer en de technisch directeur van Stade Reims. Daarmee zijn we op een verhuur gaan inzetten. Toen heeft Heracles zich al gemeld. Daarna ben ik met mijn zaakwaarnemer gaan praten met de trainer en de technisch directeur van Heracles”, vertelt de oud-Ajacied in de liveshow.

Hoewel de club uit Almelo een van de eerste was, waren ze zeker niet de enige. Er waren namelijk opties uit binnen- en buitenland. “Ik denk dat Heracles bij mij past, met buitenspelers en een trainer die gelooft in mijn kwaliteiten. Het was een duidelijk verhaal en het goede gevoel overheerste. We hebben met meerdere clubs gesproken in binnen- en buitenland. Uiteindelijk hebben we de buitenlandse clubs doorgestreept, omdat ik de competities niet heel interessant vond en ik liever terugging naar de Eredivisie. Dus toen moest ik kiezen tussen de clubs in de Eredivisie en daar is deze club uitgekomen.”

Nu de aanvalsleider weer in Nederland is, hoopt hij het net meerder dan tien keer te gaan vinden voor de Almeloërs. “In mijn periode bij Groningen heb ik in een jaar tijd in dertig wedstrijden tien goals gemaakt. Ik denk dat ik hier een heel seizoen kan spelen in een aanvallender systeem, dan hoop ik er het liefst nog ietjes meer te maken”, besluit de 23-jarige schutter.