Scherpen in de race voor basisplaats in PL volgend seizoen

31 augustus 2021 - 17:06

In Zwolle hadden de fans van PEC verwacht dat Kjell Scherpen dit seizoen bij hun onder de lat zou staan. De huurdeal werd echter gekaapt door het Engelse Brighton & Hove Albion, dat er meteen een definitieve transfer van maakte. Inmiddels is Scherpen alweer een tijdje in Engeland, we spraken hem in de Transfer Deadline-show.

“Het gaat goed en het is een leuke ervaring. Ik ben alleen wel geblesseerd geraakt in de tweede week. Nu ben ik pas net weer op het veld en bijna fit”, vertelt de sluitpost die eigenlijk helemaal niet gerekend had op een definitieve transfer. “Nee, in eerste instantie zou ik verhuurd worden door Ajax, maar toen kwam Brighton om de hoek en zijn we daar mee verder gegaan.”

Hoewel de 21-jarige doelman nog geen oficiële wedstrijd heeft gespeeld, voelt hij al wel dat het voetbal in Engeland daadwerkelijk anders beleefd wordt. “Nu wordt het wennen aan de Engelse voetbalcultuur. Het is een van de hoogste niveaus. Elke speler is van topkwaliteit dus dat is wel anders dan in Nederland. Daarnaast beleven ze het voetbal anders. Er wordt altijd positief naar gekeken. Dat vind ik altijd wel mooi.”

In Engeland is de Drent herenigd met oud-Ajacied Joël Veltman. “Die zit hier ook, dus dat is wel prettig. Eigenlijk heb ik constant contact met hem gehouden dus dat is wel fijn”, vertelt de sluitpost die een duidelijke plan heeft opgesteld met The Seagulls. “Ik moet in eerste instantie natuurlijk wennen. Met daarin wel een rol met kans op bekerwedstrijden en daarnaast op de bank te zitten. Met het oog dat de eerste keeper volgend jaar misschien wel verkocht gaat worden en dat ik dan eventueel zijn plek over zou kunnen nemen.”