Nieuwkoop zag langer verblijf bij Feyenoord wel zitten: ‘De speelstijl van Slot past bij mij’

31 augustus 2021 - 18:51

Op 14 mei 2017 was Bart Nieuwkoop verantwoordelijk voor de inworp die de legendarische goal van Dirk Kuyt inleidde. Vier jaar later vertrok diezelfde Nieuwkoop redelijk geruisloos, en bovendien transfervrij, naar het Belgische Royale Union. “De speelstijl van Slot past bij mij.”

Zo was ook Neal een beetje verbaast over de overgang van de rechtsback. De host was niet de eerste die de oud-Feyenoorder daarmee confronteerde. “Ik heb het wel vaker gehoord, maar des te leuker is het dat we het nu goed doen en dat ik daardoor positieve reacties krijg”, vertelt de back uit Bergen op Zoom.

Ondanks de positieve reacties had 25-jarige verdediger een langer verblijf in Rotterdam ook wel zien zitten. “Dat had interessant geweest, maar daar kan je pas over nadenken als ze je wat aanbieden. Ik vind het leuk dat ze het hartstikke goed doen, ik denk dat het een hele mooie speelstijl is die Arne Slot nu aan het hanteren is bij Feyenoord. Dat past bij mij, maar dat is er niet van gekomen. Dus dan heb je ook niets om over na te denken”, besluit de voormalig jeugdinternational van Oranje.