Dessers in de Feyenoord-hemel: ‘Trainer voor mij het belangrijkst’

31 augustus 2021 - 23:23

“Feyenoord is een hele grote club en ik heb een super positieve vibe met Arne Slot”, vertelt Cyriel Dessers enthousiast in de Transfer Deadline Day Show. “Slot kan mij super veel leren, ik kijk er enorm naar uit om onderdeel te zijn van het team en met hem te werken.”

“De transfer is al een paar dagen concreet”, gaat de spits verder. “Ik heb met de trainer gesproken en ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Als ik naar een club ga, is het gesprek met de trainer voor mij het belangrijkst. Dat hij in je gelooft en dat je op dezelfde golflengte zit. Ik kende Arne Slot al van hoe hij werkte, we beginnen niet vanaf nul. Ik denk dat iedereen zijn visie ziet. Hard werken en de beuk erin gooien is de basis, maar ik moet natuurlijk ook andere dingen laten zien.

Hoewel de Belg natuurlijk al veel gaat leren van de trainer van de Rotterdammers, kijkt hij uiteraard ook uit naar de samenwerking met spitsentrainer Robin van Persie. “Ik zei net tegen mijn zaakwaarnemer al, ik kan niet ontkennen dat het meespeelt dat Van Persie in de staf zit. Die man kan mij zoveel beter maken”, besluit een van de gelukkigste Belgen van het moment.

Voor het Feyenoord-avontuur echt begint moet Dessers nog een nachtje wachten: “Ik meld me morgen op het trainingscomplex.” De Nigeriaanse Belg kwam in dienst van Genk tot veertig wedstrijden waarin hij acht doelpunten maakte. In het afgebroken Corona-seizoen werd hij topscorer van de Eredivisie.