Basacikoglu is ambitieus: ‘Uiteindelijk wil ik toch weer een stap in Europa maken’

31 augustus 2021 - 20:49

Bilal Basacikoglu verdween de afgelopen jaren langzaam van de radar. Kayserispor, Trabzonspor en Gaziantep FK passeerden daarbij de revue. Na drie jaar in Turkije is Basacikoglu terug in Nederland, bij Heracles Almelo. De oud-Feyenoorder liet in de Transfer Deadline Day-show blijken ambitieus te zijn.

De vleugelaanvaller is namelijk naar Almelo gekomen om later wederom een Europese stap te maken. “Met Heracles kies ik voor structuur en uiteindelijk wil ik toch weer een stap in Europa maken.” Ook speelde de heimwee naar het thuisfront mee. “Ik heb drie jaar in het buitenland gezeten en ben tijdens corona ook heel lang niet thuis geweest. Dus was het goed om een stap terug te zetten met structuur. Nu kan ik ook minuten in de benen krijgen, zo wordt je als voetballer beter”, zegt de in Zaanstad geboren buitenspeler.

Na de eerste weken in Almelo, is de Nederlandse Turk ervan overtuigd dat alles op z’n plek zal gaan vallen. “Ik speel m’n wedstrijden. De eerste wedstrijd was even wennen, ook fysiek, maar je kan zien dat we een goed voetballende ploeg hebben. Alleen komt het er qua doelpunten nog niet uit. Als je zo doorgaat, gaat het goed vallen.”

De nieuwe aanwinst van de Almeloërs hoopt er net als zijn medespeler Kaj Sierhuis rond de tien goals in te trappen. “Assisten gaan me meestal goed af, maar aan doelpunten moet ik werken. Ik mag er rond de tien intrappen. Ik ben hier gekomen met een stappenplan voor mezelf, dan kan ik daarna weer een mooie stap maken”, besluit de voormalig jeugdinternational van zowel Turkije als Nederland.