Tien dingen die je dit weekend gemist hebt!

30 augustus 2021 - 07:00

De gemakkelijke zege van Ajax, de tweede goal van Memphis en bovenal de aankondiging van de terugkeer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United: we zagen het allemaal voorbijkomen. Toch gebeurde er in het afgelopen weekeinde ook genoeg wat niet iedereen opviel. In dit artikel volgen tien dingen die dit voetbalweekend onder de radar bleven!

  1. Hattrick voor Drenthe

Voor Royston Drenthe en zijn Racing Murcia zit de voorbereiding er inmiddels ook op. Drenthe heeft de voorbereiding in de Spaanse zon goed weten af te sluiten. Afgelopen weekend zorgde de oud-speler van Real Madrid namelijk voor een hattrick!

2. Standaard-spektakel in Zuid-Amerika

Elke week gebeurt er wel weer wat spectaculairs in Zuid-Amerika. Dit keer viel het moment te zien in de wedstrijd tussen Gremio en Corinthians. In het duel werd een speler van Gremio neergehaald door de keeper, de speler in kwestie wenste een rode kaart, maar die werd niet toegekend. De speler besloot daarom de gele kaart van de scheidsrechter af te pakken!

3. Kadioglu pakt zijn shine bij Fenerbahce

Ferdi Kadioglu heeft de goede competitiestart van Fenerbahce kracht bijgezet. Kadioglu maakte afgelopen weekend de openingstreffer tegen Altay. En ja, die goal mocht er wezen!

4. Jørgensen brengt Galatasaray in de problemen

We blijven in Turkije. Afgelopen weekend kwam Nicolai Jørgensen met zijn Kasimpasa in actie tegen Galatasaray. Met behulp van Jørgensen deelde Kasimpasa een tikkie uit aan de titelkandidaat. De wedstrijd eindigde mede door een goal van de oud-Feyenoorder in 2-2.

5. Mourinho-ball

Normaal gesproken staan de teams van José Mourinho niet bekend om het geweldige voetbal, maar afgelopen weekend lieten de nieuwe mannen van Mourinho zien dat die aanname niet altijd opgaat. Wat een heerlijke goal is dit zeg!

6. Nederlandse minuutjes in de Championship

De Nederlanders Sepp van den Berg en Joël Piroe hebben hun stempel gedrukt op het duel tussen Preston North End en Swansea City. Zowel Van den Berg als Piroe kwam in het duel tot scoren. Beide heren deden dit in een tijdspanne van slechts twee minuten!

7. Drie rode kaarten in twee minuten!

Een niveautje lager was het in Engeland dit weekend ouderwets gezellig. In de slotfase van het duel tussen Shrewsbury Town en Gillingham FC was het knokken geblazen. Na een ietwat hard duel op het middenveld ging het helemaal mis. Althans, voor de spelers, voor de kijker was het genieten. Dit spektakel wordt u aangeboden door het YouTube-kanaal van Gillingham FC:

8. Van de Looi is op schot!

Tom van de Looi had afgelopen weekend een belangrijk aandeel in de ruime zege van Brescia. Van de Looi maakte twee van de vijf doelpunten aan de kant van de koploper van de Serie B. Vooral zijn eerste goal was een mooie!

9. Miljoenentransfer voor FC Umbro

Maxwell Cornet maakte afgelopen weekend officieel de overstap van Lyon naar Burnley, of was het toch FC Umbro dat de vijftien miljoen overmaakte?

10. Een kater voor Celtic

Celtic gaat naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe club van Giorgos Giakoumakis worden. Afgelopen weekend trad de Schotse club nog zonder Giakoumakis aan tegen de aartsrivaal Rangers. Echter werd het snel duidelijk dat The Hoops wel een spits kunnen gebruiken. Het duel, zonder rode en met slechts twee gele kaarten, eindigde in 1-0 voor de Rangers.

https://youtu.be/CFIUzELse74