Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten: Prachtige afstandsschoten en primeur Feyenoord

30 augustus 2021 - 16:22

Het is weer maandag en dat betekent: druk, druk, druk. Maar heb je toch even vijf minuten om terug te blikken op een prachtig voetbalweekend? Dit weekend ging namelijk de Eredivisie van de vrouwen van start. Bij deze het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten!

PSV, Twente, Ajax en ADO Den Haag moesten dit weekend de eer hoog houden. Alle vier waren ze duidelijk de favoriet in hun openingswedstrijd. Het lukte drie ploegen om de voorspelde overwinning daadwerkelijk te behalen. ADO Den Haag gaf een punt weg aan Feyenoord, de gloednieuwe club in de Eredivisie dit seizoen. Het allereerste doelpunt in de geschiedenis van Feyenoord werd gemaakt door Sophie Cobussen. Na een op maat gemaakte voorzet van Celainy Obispo kopte de 22-jarige aanvaller de bal keurig in het doel. Dat is eigenlijk best bijzonder, want Cobussen staat niet bepaald bekend om haar kopskills.

PSV wist zichzelf ondanks het gemis van speelsters als Aniek Nouwen en Joëlle Smits weer op de kaart te zetten met een overwinning van 3-0 tegen PEC Zwolle. De openingstreffer kwam van PSV’s one to watch: Esmee Brugts. Brugts scoorde uit een vrije trap waarmee ze keeper Moon Pondes van PEC verraste. De linksvoor is pas achttien jaar oud en zonder op de zaken vooruit te lopen, Brugts lijkt een prima vervanger voor Lieke Martens over een aantal jaar.

Wat hebben Anthony en Victoria Pelova met elkaar gemeen? Beiden zijn Ajacied, beiden olympiër en beiden speelden een topwedstrijd dit weekend. Pelova scoorde de 0-1 tegen Excelsior, waarna de Amsterdammers met 1-7 wonnen van de Rotterdamse club. Dit afstandsschot wil je nog even terugkijken:

Over afstandsschoten gesproken, in Frankrijk kunnen ze er ook wat van. Sara Däbritz scoorde gisteren een prachtig doelpunt tegen FC Fleury. De Duitse middenvelder van PSG vuurde een keiharde kanonskogel uit haar linkerbeen, wat voor de 2-0 zorgde:

Dat was ‘m weer: het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten. Volgende week staat er een spannende pot op het programma, Ajax speelt thuis tegen titelverdediger FC Twente. Laten we hopen dat het een mooiere wedstrijd wordt dan Ajax-Twente bij de mannen. Over Twente gesproken, morgen speelt FC Twente een Champions League-wedstrijd tegen Benfica, dus mocht je nou niks te doen hebben morgenavond: