Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

23 augustus 2021 - 10:00

De heerlijke knal van Robin Pröpper, het oh zo fijne hakje van Bruma en de eerste goal van Memphis bij FC Barcelona: we zagen het allemaal. Toch heeft de gemiddelde voetbalkijker dit weekend ook heel veel niet gezien. Lees hier tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

  1. ‘Late drama’ tijdens Sheffield United – Huddersfield Town
    Premier League-degradant Sheffield United heeft het erg moeilijk in de Championship. In de absolute slotfase leken The Blades hun tweede puntje van het seizoen dan toch te verdienen, totdat Huddersfield ook nog wist te scoren in de blessuretijd.

2. Vader en zoon
Arnor Gudjohnsen speelde ooit samen met zijn zoon Eidur Gudjohnsen een interland voor IJsland. Ook Fernandinho stond afgelopen weekend samen met zijn zoon op het veld, al was Davi ditmaal geen veldspeler maar ballenjongen.

3. Een ‘ludiek spandoek’
Een foto van een rokende Maurizio Sarri heeft iedereen wel eens voorbij zien komen, dat hoort dan ook niet echt in dit rubriekje thuis. Dat de fans tegenwoordig spandoeken gaan maken die verwijzen naar de verslaving van Sarri wist je wellicht nog niet. Bij deze:

4. Even het logo kussen; oh wacht dat gaat niet!
De nieuwe derde tenues van Puma hebben voor de nodige ophef gezorgd. ‘Dare to be different’ is de slogan achter onder andere het derde tenue van PSV. Dat anders zijn is zeker gelukt, alleen kan het logo niet meer gekust worden….

5. Piroe op schot in Swansea
Joël Piroe is aardig op schot bij zijn nieuwe club Swansea City. Afgelopen weekend was de oud-PSV’er wederom trefzeker. Nu maakte hij de winnende in het altijd beladen duel tegen Bristol City.

6. Schalke 04 wordt vernederd
Thomas Ouwejan is met zijn FC Schalke 04. afgelopen weekend vernederd door SSV Jahn Regensburg. Op het tweede niveau van Duitsland veegde Regensburg de vloer aan met de Bundesliga-degradant van het afgelopen seizoen. Het werd uiteindelijk 4-1!

7. L’enfert vert
‘Die gelbe wand’ zal niet snel geëvenaard worden, al komen de fans van AS Saint-Etienne toch aardig in de buurt. Met de steun van deze fanatieke supporters wisten Les Verts de regerend landskampioen Lille op een 1-1 gelijkspel te houden.

8. Braziliaanse samba met Hulk
De Copa Libertadores zorgt altijd voor opmerkelijke momenten. Meestal zitten die momenten hem in harde tackles of opstootjes na het laatste fluitsignaal, maar vandaag is dat niet geval. Zie hier de prachtgoal van Federico Zaracho op aangeven van, jawel, Hulk!

9. Volendamse invloeden in de Serie B
Samuele Mulattieri werd afgelopen seizoen met succes gehuurd door FC Volendam. Mulattieri wordt in het huidige seizoen wederom verhuurd, nu aan een club die wel in zijn eigen vaderland speelt. Maar of het nou Volendam of Crotone is, de voormalig pupil van Wim Jonk blijft scoren. In de eerste speelronde van de Serie B wist hij het net alweer twee keer te vinden tegen Como 1907.

10. “Ho visto Maradona”
Er werd zondag voor het eerst met publiek afgetrapt in het ‘Stadio Diego Armando Maradona’ van Napoli. In de tiende minuut wisten de Napolitanen dit te benadrukken door het “Ho visto Maradona” door het stadion te laten galmen. Prachtig!