Het vrouwenvoetbalweekend in vijf minuten

23 augustus 2021 - 19:07

Slecht nieuws: het is maandag. En wat is de beste reactie op slecht nieuws? Het ontkennen natuurlijk. Bij FC Afkicken doen we gewoon alsof het nog weekend is, doe je mee? Want zelfs als je het hele weekend voor de tv heb gelegen, bestaat er een grote kans dat je een paar voetbalpareltjes hebt gemist. Bij deze alles uit het vrouwenvoetbalweekend (goed galgje woord trouwens) dat je moet hebben gezien voordat je een nieuwe week begint:

Om te beginnen met een kleine bekentenis: zo heilig is het weekend nou ook weer niet. Ook doordeweeks wordt er gevoetbald. En niet door de minsten. In de nacht van woensdag op donderdag speelde FC Barcelona tegen Olympique Lyonnais in de Women’s International Champions Cup, of in Oranjeleeuwinnentaal: Lieke Martens tegen Daniëlle van de Donk. Alhoewel, sommige Barcelona-fans hebben dat nog niet helemaal geaccepteerd.

En ook Van de Donk moet nog even wennen.

Het was een spannende wedstrijd met meer balbezit voor Barça dan Lyon, toch wist Lyon te winnen. Mede (lees: vooral) dankzij Chileense keeper Christiane Endler.

De competities laten nog even op zich wachten in het vrouwenvoetbal, maar de voorrondes van de Champions League werden dit weekend gelukkig wel al gespeeld. FC Twente won woensdag al met 9-0 van FC Nike (Ja, die naam bestaat echt) en PSV versloeg de Russische club Lokomotiv met 3-1. Zaterdag stond er een klapper op het programma: PSV tegen Arsenal. De Engelsen wonnen met 3-1. Vivianne Miedema being Vivianne Miedema scoorde uiteraard voor Arsenal (kleine (maar ook wel hele lange) landverrader). De echte poeier kwam echter van de Japanse Mana Iwabuchi, een poeier a la Thierry Henry.

Goed nieuws voor Miedema, minder goed nieuws voor PSV. Gelukkig deed FC Twente het beter: zij wonnen zaterdag met 5-3 van ZFK Spartak Subotica na een 0-3 achterstand. Omdat de emancipatie van het vrouwenvoetbal nog even op zich laat wachten, hebben we daar nog geen beelden van. Dus eigenlijk maakten we je blij met een dooie mus. Volgend weekend beter! Dit was het weekend, in vijf redelijke (Miedema-)lange minuten.