FC Afkicken Panel: Wie redt AZ?

20 augustus 2021 - 20:14

De voetbalwereld zit vol met problemen. Onder stress nemen belangrijke spelers, trainers en bestuurders de gekste beslissingen. Maar gelukkig is er het FC Afkicken Panel met gratis oplossingen voor de moeilijkste kwesties. AZ zit na een dramatische competitiestart aardig in de penarie. De vraag is: welke speler helpt AZ er weer bovenop?

Bruce: Fiete Arp
“Ik denk dat het gouden ei in de spitspositie ligt. Arp is een doelpuntenmaker met grote clubs op zijn CV ondanks zijn leeftijd. Bij Bayern München heeft hij het niet gered en bij Holstein Kiel heeft hij de drie eerste competitiewedstrijden allemaal met 3-0 verloren. Hij kán daar gewoon niet lekker op zijn plek zitten, daar is echt nog wel een uitweg. Het is een speler die in het verleden vaak worstelde met blessures, maar ook met mentale problemen. Omdat de mentale begeleiding bij AZ uitstekend is, lijkt me dit ook voor hem en AZ een prachtige stap. Ze hebben doelpunten nodig na het vertrek van Boadu en Stengs en die kan Arp maken.”

Club: Holstein Kiel (verhuurd)
Leeftijd: 21
Waarde Transfermarkt.nl: €800.000

Wouter: Micky van de Ven
“Bruno Martins Indi is niet goed genoeg als linkercentraleverdediger, dat zag je terug tegen RKC en Celtic, je moet een hoger niveau nastreven. Of Van de Ven dat nu al heeft, weet ik niet, maar hij kan daar zeker naar toegroeien. AZ wil geen 10 miljoen euro investeren, dus dan is dit de beste oplossing. Natuurlijk hebben ze in Sam Beukema al een jonge verdediger gehaald, maar dat is een rechtercentraleverdediger. Daar kan deze jongen prima bij.”

Club: FC Volendam
Leeftijd: 20
Waarde Transfermarkt.nl: €1.300.000

Neal: Tomás Suslov
“Het is heel opportunistisch om deze resultaten te willen verbeteren door de transfermarkt op te gaan. Daar ligt niet de oplossing, maar als je toch in je elftal wil investeren, dan zou ik Tomás Suslov aantrekken. Dat is een gigantisch talent van FC Groningen. Die speelt binnen drie jaar gegarandeerd in de Europese subtop, misschien kan AZ hem nu nog betalen.”

Club: FC Groningen
Leeftijd: 19
Waarde Transfermarkt.nl: €1.600.000

Mart: Jürgen Locadia
“Het is heel gek om Boadu en Stengs te verkopen en daar alleen Pavlidis voor terug te halen. Je verkoopt niet alleen doelpunten, je verkoopt ook jongens die gewend zijn om doelpunten te maken op een hoger niveau. Jürgen Locadia is in de Eredivisie een garantie op doelpunten, heeft een berg aan ervaring en zit nu op een dood spoor bij Brighton. Hij kan zelfs aan de zijkant spelen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat, een droomtransfer voor AZ.

Club: Brighton
Leeftijd: 27
Waarde Transfermarkt.nl: €5.000.000