Tien dingen die je dit voetbalweekend gemist hebt!

16 augustus 2021 - 12:10

De 5-0 overwinning van Ajax, de assist van Memphis Depay of de presentatie van Raphaël Varane bij Manchester United: die hebben we allemaal gezien, maar er is meer. Veel meer, lees hier tien dingen die je gemist hebt afgelopen weekend.

  1. Keepertje, keepertje….
    Dat keepen een vak is, bleek maar weer in het duel tussen Huddersfield Town en Fulham. De Huddersfield-goalie Ryan Schofield dacht daar namelijk de bal even weg te werken, maar dat liep niet helemaal goed af.
https://twitter.com/ffslaflame/status/1426874428336623617

2. Pechdebuut Nederlands talent Sankoh
Het beloofde een prachtige dag te worden voor de Nederlander Mohamed Sankoh. De zeventien-jarige Sankoh maakte afgelopen zaterdag namelijk zijn debuut in de Bundesliga, voor VfB Stuttgart. Tijdens zijn eerste minuten sloeg het noodlot echter toe; de veelbelovende spits kwam in botsing met doelman Sascha Burchert. De aanvalsleider uit Rijswijk zal een half jaar uit de roulatie zijn.

3. Tiki-Taka met Van der Brom
John van der Brom wist afgelopen weekend overtuigend te winnen van OH Leuven. Vooral bij de derde goal was te zien dat John van den Brom zijn ploeg zaterdag goed liet voetballen; Tiki-Taka in optima forma!

4. De supporters zijn terug!
Hoewel de afgelopen dagen natuurlijk in het teken stonden van veel openingen van verschillende competities, was dit natuurlijk gewoon het weekend van de supporter. In Nederland werd dit meteen duidelijk bij de Eredivisie-rentree van Go Ahead Eagles. Waar er ongeveer 6.5 duizend mensen aanwezig waren in De Adelaarshorst, leek dat veel meer.

5. Bizarre slotfase voor Rooney’s Derby County
Afgelopen seizoen nam Wayne Rooney het stokje over van Philip Cocu. Met het kwakkelende Derby County wist Rooney zich net aan te handhaven. Echter is het in het nieuwe seizoen meteen alweer balen geblazen. The Rams gingen de tien minuten durende blessuretijd in met een 1-0 voorsprong, maar gaven die in de absolute slotfase compleet uit handen. De Nederlandse-goalie Kelle Roos zag de winnende goal voor tegenstander Peterborough in de honderdste minuut in het net vallen!

6. Hands!
PSV neemt het komende woensdag op tegen Benfica. De Portugezen kende afgelopen weekend een goede generale, de ploeg won namelijk met 2-0 van Arouca. Dit was echter niet het meest opvallende feit in deze wedstrijd. De keeper van tegenstander FC Arouca, Victor Braga, raakte de bal buiten het strafschopgebied namelijk met zijn handen. En daar staat natuurlijk een rode kaart op.

7. Daar ging iets niet helemaal goed!
Aangezien het seizoen pas net begonnen is, zou je zeggen dat iedereen nog fris en scherp is……

8. De koning van Utrecht
Mark van der Maarel is letterlijk en figuurlijk een terugkerend fenomeen. Telkens als je denkt dat hij nu toch echt eens vervangen gaat worden, staat de 32-jarige Arnhemmer toch gewoon weer in de basis. Of dat nou op links, op rechts of centraal in de verdediging maakt eigenlijk niet zoveel uit. Tegen Sparta Rotterdam vormde de cultheld het centrale duo met Willem Janssen. En als je daar dan toch staat, waarom niet even je eerste Eredivisie-thuisgoal maken: de koning van Utrecht!

9. Duelleren op z’n best
De bal afschermen bij de cornervlag is een kunst, zo bleek afgelopen vrijdag in de wedstrijd tussen Barcelona SC en Fluminense.

10. Raketgevaar!
Het is nog altijd niet de meest aansprekende competitie buiten Europa, maar ook in de MLS vallen prachtige doelpunten. Jimmy Medranda is de naam.