Ligue 1-Promovendi Deel 1: ESTAC Troyes

30 juli 2021 - 10:43

Ook in de Ligue 2 barstte de strijd afgelopen seizoen weer los om promotie. Waar het Toulouse FC van Stijn Spierings en Branco van de Boomen de favoriet was, gingen Clermont Foot en ESTAC Troyes met de promotie aan de haal. Laatstgenoemde trok de portemonnee al vier keer. Ook deed het zaken met Manchester City FC.

De mooiste aanwinst kwam echter niet van een Engelse club, maar van Fluminense. Metinho is de naam van de man die voor vijf miljoen naar de regerend kampioen van de Ligue 2 komt. De 18-jarige Brazliaanse Congolees kan op het middenveld uit de voeten.

Verder huurt Issa Kaboré komend seizoen van Manchester City. De rechtsback uit Burkina Faso speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor KV Mechelen. Daarnaast haalde Les Champenois ook twee spelers van Ligue 1-degradant Nîmes Olympique. De ploeg tikte 3,3 miljoen euro af voor Renaud Ripart en haalde ook de pas 19-jarige Nassim Chadli weg bij de ploeg die het afgelopen seizoen negentiende eindigde in de Ligue 1.

Waar Troyes zo dus zaken deed met de nummer negentien van de competitie, kocht L’ESTAC ook een speler van de LOSC Lille, de regerend kampioen van Frankrijk. Rominigue Kouamé komt namelijk voor 2,5 miljoen over van Les Dogues. Tot slot zocht de Franse promovendi ook nog buiten de eigen landsgrenzen. De club kwam terecht in Oekraïne, bij de club Rukh Lviv. Hier kocht Troyes, hou je vast, Кухаревич Микола Ігорович. Of in het Nederlands: Mykola Kukharevych. Er is 300.000 euro betaald voor de 20-jarige Oekraïner. Het zijn geen Premier League-bedragen, maar de ambitie van de Fransen is duidelijk: handhaving.