Serie A-Promovendi Deel 1: Venezia FC

29 juli 2021 - 22:09

De voetbalwereld heeft er sinds 28 mei 2021 weer een sprookje bij. Op die dag promoveerde Venezia FC namelijk naar de Serie A; een dag om nooit te vergeten voor de club met het mooist gelegen stadion van de wereld. Na alle glazen Grappa en Peroni moet de focus nu echter toch weer op het voetbal. De spelers zijn dan ook teruggekeerd van hun vakanties en de technisch directeur moet vol aan de bak. Nieuwe aanwinsten zijn namelijk van levensbelang!

Hoewel de club van onder andere Dennis Johnsen en Niki Mäenpää het eerste seizoen op het hoogste niveau van Italië maar eens moet zien te overleven, heeft het toch direct ingezet op de toekomst. De trots van Venetië heeft namelijk ruim 3,5 miljoen afgetikt voor een 19-jarige Amerikaan genaamd Tanner Tessmann. De promovendus heeft Tessmann opgepikt bij FC Dallas. Ook huurt de club de Italiaanse Canadees Damiano Pecile. Pecile wordt voor een jaar gehuurd van Vancouver.

De derde aanwinst is voor ons Nederlanders geen onbekende. Tyronne Ebuehi is namelijk de rechtsback van Venezia voor het komende seizoen. Ebuehi speelde tussen 2013 en 2018 voor ADO Den Haag. Na vijf jaar in Den Haag vertrok de Nigeriaans international naar Portugal, hij ging daar spelen voor Benfica. Althans, echt veel spelen deed hij daar voor blessures niet. Afgelopen seizoen werd de man uit Haarlem met succes verhuurd aan FC Twente.

Naast de rechtsback, heeft Paolo Zanetti ook al een linksback tot zijn beschikking. David Schnegg is voor 200.000 euro aan komen varen in Venetië. Waar Oostenrijk nog wel te doen is per boot, hoef je dat vanuit Israël niet te proberen. Aanwinst Dor Peretz zal dan ook lekker het vliegtuig pakken. De Israëlisch international komt transfervrij over van Maccabi Tel Aviv. Verder komt ook de Belg Daan Heymans transfervrij over van Waasland Beveren en wordt de iJslander Arnór Sigurdsson voor acht ton gehuurd van CSKA Moskou. Laatstgenoemde lijkt de meest waardevolle aanwinst tot nu toe.