Bundesliga-Promovendi Deel 1: Greuther Fürth

28 juli 2021 - 13:36

Niet Hamburger SV, 1. FC Nürnberg of Hannover 96 maar VfL Bochum en Greuther Fürth wisten afgelopen seizoen promotie veilig te stellen in de Tweede Bundesliga. Na blijdschap, Weizen, Kaiser-bier en nog meer blijdschap, zijn de transfers na de promotie van levensbelang. En dat heeft Rachid Azzouzi, de sportief directeur van Greuther Fürth, begrepen.

Tot nog toe trokken Die Kleeblätter namelijk al zes spelers aan, terwijl het nog geen cent uitgaf aan transfersommen. Twee van de zes aanwinsten kennen wij als Nederlanders behoorlijk goed. De club huurt komend seizoen onder meer Adrian Fein van Bayern München. Fein kwam afgelopen seizoen uit voor PSV, maar heeft daar niet kunnen overtuigen. De Eindhovenaren lichtten de optie tot koop (van 6 miljoen euro) in het contract van de middenvelder dan ook niet. Bij Greuther Fürth hoopt de tweebenige passer zijn potentieel wel te gaan verwezenlijken!

Naast de oud-PSV’er komt ook Justin Hoogma op huurbasis naar Fürth. Hoogma speelde in Nederland voor FC Twente (jeugd), Heracles Almelo en FC Utrecht. Vooral bij de Heraclieden maakte hij indruk, zijn periode in Almelo leverde hem een transfer naar TSG Hoffenheim op. Die club verhuurt hem komend seizoen aan Greuther Fürth.

Naast de twee oud-eredivisionisten komen ook Max Christiansen (transfervrij van SV Waldhof Mannheim), Gideon Jung (transfervrij van HSV), Nils Seufert (transfervrij van Arminia Bielefeld) en Jessic Ngankam (op huurbasis van Hertha BSC).