Premier League-Promovendi Deel 3: Brentford FC

27 juli 2021 - 08:56

Er zijn twintig plekken in de meest lucratieve competitie ter wereld, 24 Championship clubs nemen ieder jaar enorme risico’s om een van de drie gouden tickets te bemachtigen. Afgelopen seizoen promoveerden Norwich City en Watford terug naar de Premier League, Brentford verzekerde zich op Wembley van een plekje op het hoogste niveau. Voor een succesvol verblijf is een ijzersterke selectie nodig en dat betekent een drukke transferzomer. In deel 3: Brentford FC.

Het duurde even voor de transferzomer van The Bees op gang kwam, maar daarna strikte Brentford wel de gewilde Noorse centrale verdediger Kristoffer Ajer van Celtic (15,7 miljoen euro), FC Midtyjlland-middenvelder Frank Onyeka (10 miljoen euro) en Myles Peart Harris, een aanvallende middenvelder die wordt gehuurd van Chelsea.

Het budget is er ook wel. Naast de Premier League-jackpot ontving de club zes maanden geleden nog 23 miljoen voor Saïd Benrahma. Ook verkocht het een jaar geleden Ollie Watkins voor 34 miljoen aan Aston Villa. Ooit allemaal gekocht voor een prikkie.

Of er meer in het vat zit is echter nog niet duidelijk. Brentford verhuisde afgelopen seizoen naar een gloednieuw stadion en liet het legendarische Griffin Park achter zich. De ervaring van verhuizingen van andere Premier League-clubs leert echter wel dat zo’n fonkelnieuw en duur stadion een hap neemt uit het transferbudget.

Mocht de club er niet in slagen meer versterkingen te halen dan biedt dat in ieder geval hoop voor de Turkse Nederlander Halil Dervisoglu, die terug is na een verhuurperiodes bij FC Twente en Galatasaray.