Premier League-Promovendi Deel 2: Watford FC

25 juli 2021 - 17:47

Er zijn twintig plekken in de meest lucratieve competitie ter wereld, 24 Championship-clubs nemen ieder jaar enorme risico’s om een van de drie gouden tickets te bemachtigen. Afgelopen seizoen promoveerden Norwich City en Watford terug naar de Premier League, Brentford verzekerde zich op Wembley van een plekje op het hoogste niveau. Voor een succesvol verblijf is een ijzersterke selectie nodig en dat betekent een drukke transferzomer. In deel 2: Watford FC.

De ploeg die afgelopen seizoen tweede werd, bleef tot nog toe rustiger op de transfermarkt dan nummer 1 Norwich. Watford verloor dan ook niet een van haar sterren, maar verkocht slechts Craig Dawson en Ben Wilmot. De ploeg trok wel de portemonnee voor Imrân Louza. Watford betaalde tien miljoen voor de 22-jarige middenvelder van FC Nantes.

Verder kochten de Hornets ook de veelbesproken Emmanuel Dennis. Dennis kwam bij Club Brugge in opspraak door in de bus op een van de plaatsen te gaan zitten die vrij gehouden moest worden vanwege de coronamaatregelen en vervolgens te weigeren een andere plaats te kiezen. Het was niet het enige incident rondom de Nigeriaan. “Velen van hen vinden Dennis de helft van de tijd maar een eng mannetje, dat enkel met zichzelf bezig is”, zo schreef Het Laatste Nieuws. Dennis speelde het afgelopen half jaar trouwens ook nog even voor 1. FC Köln. Watford betaalde vier miljoen voor de 23-jarige Nigeriaan.

Ook kan coach Xisco Muñoz komend seizoen onder meer rekenen op linksback Danny Rose, die transfervrij overkomt van Tottenham Hotspur, middenvelder Peter Etebo (huur, Stoke), spits Josh King (eveneens transfervrij, Everton) en aanvaller Ashley Fletcher (transfervrij, Middlesbrough). Verder haalde Watford twee spelers uit de lagere divisies. Verdediger Mattie Pollock van Grimsby Town en linksbuiten Kwado Baah van Rochdale.

Om Premier League-voetbal op Vicarage Road voor het jaar 2022/2023 veilig te stellen komen er ongetwijfeld nog versterkingen van Udinese en Granada. De familie Pozzo beheert de drie clubs en wisselt onderling spelers uit. Zo kwam de Nederlander William Troost-Ekong afgelopen jaar over van Udinese naar Watford. Dit seizoen wordt Ignacio Pussetto gehuurd van Udinese.