Premier League-Promovendi Deel 1: Norwich City FC

24 juli 2021 - 16:24

Er zijn twintig plekken in de meest lucratieve competitie ter wereld, 24 Championship clubs nemen ieder jaar enorme risico’s om een van de drie gouden tickets te bemachtigen. Afgelopen seizoen promoveerden Norwich City en Watford terug naar de Premier League, Brentford verzekerde zich op Wembley van een plekje op het hoogste niveau. Voor een succesvol verblijf is een ijzersterke selectie nodig en dat betekent een drukke transferzomer. In deel 1: het Norwich City van Tim Krul.

Dit is helemaal het geval voor de kampioen van afgelopen seizoen: Norwich. De ploeg van Daniel Farke verloor deze transferzomer haar sterspeler in Emiliano Buendía. In de eerste plaats moest er dus een vervanger gehaald worden voor de vertrokken Buendía. Waar de Canaries eerder interesse toonden in Steven Berghuis, gingen ze uiteindelijk aan de haal met een andere rechtsbuiten die ooit in de Eredivisie speelde. Zijn naam luidt Milot Rashica. De Kosovaar degradeerde afgelopen seizoen met Werder Bremen, maar maakte desondanks indruk. De 25-jarige Rashica heeft elf miljoen gekost voor de nieuwkomer in de Premier League.

Iemand die qua transferwaarde in de buurt komt van de oud-Vitesse-speler is Ben Gibson. Hij 9,8 miljoen op voor Burnley, dat hem het afgelopen seizoen al verhuurde aan Norwich en nu definitief van de hand doet aan de concurrent voor het komende seizoen. Norwich werd twee jaar geleden geprezen voor het aanvallende voetbal, maar degradeerde kansloos door ‘Eredivisie-achtig’ verdedigen. Aan Gibson de taak de tent dicht te houden. De club deed deze zomer ook zaken met Southampton. Angus Gunn kwam 1 juli over van Southampton FC. De keeper zal in Norwich de concurrentiestrijd aangaan met Krul.

Ook deed de club zaken met Champions League-winnaar Chelsea. Billy Gilmour wordt komend seizoen namelijk gehuurd van Chelsea. Uiteraard keken de groen-gelen ook verder dan de eigen landsgrenzen. De onderhandelaren van de clubs streken neer aan de westkust van Frankrijk. In Nice werd Pierre Lees Melou voor zes miljoen opgehaald. De transferperiode duurt echter nog tot 1 september. Reden genoeg om de reeds verdiende miljoenen daarom nog verder te besteden!