Oranjeleeuwinnen naar Tokyo: De Defensie

19 juli 2021 - 15:00

Het is bijna zover, de aftrap van de Olympische Spelen 2021. Onze Oranjeleeuwinnen hebben zich geplaatst voor de Spelen en beginnen op woensdag 21 juli aan hun missie: het behalen van een plak. Dat is nog een paar nachtjes slapen. Tot die tijd kun je je hier inlezen over de selectie van de vrouwen. Met vandaag: de defensie.


Dominique Janssen
71 Caps | Verdediger | VFL Wolsburg
Dominique Janssen heeft de nodige ervaring: ze speelde vier seizoenen voor Arsenal en speelt sinds 2019 voor VFL Wolfsburg, één van de beste clubs in het vrouwenvoetbal. Janssen speelt meestal linksachter, maar staat ook weleens centraal achterin. Ze speelde met Wolfsburg een Champions League-finale en was eerder al bij het EK, WK en nu de Spelen. Je kunt haar ook kennen als Dominique Bloodworth, ze speelde een tijdje met de achternaam van haar toenmalige man. Met welke achternaam ze ook speelt, feit blijft dat ze een sterke linksachter is die nog wel eens veel zou kunnen betekenen in Tokyo.


Stefanie van der Gragt
75 Caps | Verdediger | AFC Ajax
Van der Gragt is een verdediger die voor AFC Ajax speelt. Ze komt wat wedstrijdritme tekort, maar wat is wedstrijdritme waard als er toch niemand langs je komt? Van der Gragt is een passievolle harde werker en is bovendien sinds een paar maanden moeder. Haar vriendin beviel in mei van hun eerste kindje. Van der Gragt heeft net als Janssen een flink cv. Ze speelde onder andere bij FC Barcelona en Bayern München. Haar teller staat op dit moment op 75 interlands en die zal in Tokyo alleen nog maar oplopen. Met de Amerikanen heeft de centrale verdediger nog een appeltje te schillen. In de WK-finale veroorzaakte Van der Gragt de penalty die voor de 1-0 zorgde en de wedstrijd deed omslaan.

Dat was ‘m dan, de gehele selectie! Speelsters gemist? Lees nog over de strijders, de gouden wissel, scorebord helden, het stabiele midden of de welpen!