11 toffe shirts die je nog niet zijn opgevallen

12 juli 2021 - 15:00

Het EK is over en dat willen we eigenlijk nog keihard ontkennen, maar stiekem hebben we ook allemaal al zin in het nieuwe seizoen. Ja, geef maar toe. De releases van de nieuwe kits zorgen in elk geval voor voorpret. Bij deze elf toffe shirts om nu alvast te halen voor je zomerkiekjes. You’re welcome.

Bury AFC – Uitshirt
Dit Maradonna-blauwe shirt heeft een retrolook en is ideaal voor je voetbaltraining, maar ook gewoon om een terrasje mee te pakken. Bury AFC komt uit in de North West Counties League en is gered door fans na een faillissement twee seizoen terug. De club verloor haar licentie en plek in League One, maar ruim 300 fans sprongen in om de club toch nog nieuw leven in te blazen. Bury AFC begint op het tiende niveau in de pyramide, maar de weg omhoog is ingezet. Door de val van de club is het shirt ook een stuk goedkoper. Mooi en goedkoop, wat wil je nog meer? Hier kan je ‘m kopen!

S.C. Corinthians – Uitshirt
Zwart is altijd goed en Braziliaanse shirts ook. Vandaar het nieuwe uitshirt van de Corinthians. Bovendien hebben ze een heel mooi logo, dat op dit shirt heel goed tot zijn recht komt. Het afgelopen seizoen hebben ze het niet denderend gedaan, ze werden dertiende in de Série A, maar wellicht is jouw support net wat ze nodig hebben voor volgend seizoen. Deze club uit São Paulo werd ooit opgericht door Italiaanse migranten en helden als Carlos Tévez hebben er hun eerste voetbalstappen gezet. Je kunt het shirt onder andere hier halen!

Maccabi Haifa – Thuisshirt
Maccabi Haifa is een Israelische club uit Haifa die al dertien keer landskampioen werd. De club komt uit in de hoogste competitie van Israël, de Ligat Ha’al. De gespiegelde helften maken het shirt uniek. Hier kan je het shirt kopen. De site is wel in het Hebreeuws, dus succes daarmee.

Port Vale FC – Thuisshirt
Nog een heel middelmatige Engelse club. Als je niet van kraagjes houdt, is deze wat minder. Anders is dit shirt gruwelijk chique. Lekker glimmend, lekker goud. Port Vale FC komt uit Stoke en speelt in de Football League Two, dat is iets hoger dan Bury AFC. Er hebben in totaal zeven Nederlanders voor de club gespeeld en hun grootste fan is Robbie Williams. Wil je je bij Robbie Williams aansluiten? Ook dit shirt is relatief goedkoop en kan je hiero halen.

Stoke City – Uitshirt
Het nieuwe uitshirt van Stoke City is in één woord klassiek. Ook dit shirt heeft iets retro-achtigs en wie houdt daar nou niet van? Je moet wel even helemaal doorspoelen naar het einde van het filmpje hieronder om het te shirt te zien. Stoke City komt uit in The Championship, waar ze het afgelopen seizoen in de middemooit eindigden. Dit shirt is simpel, heeft mooie kleuren en hier koop je ‘m.

Fluminense – Thuisshirt
Streepjes en retro, die twee dingen zijn in. Dit shirt schreeuwt een ouderwets potje voetbal in de zomer. Fluminense FC, de club uit Rio de Janeiro is een heerlijke middenmoter met een prachtig shirt. Het shirt refereert naar het jaar 1906, het jaar waarin ze hun eerste kampioenschap wonnen: Campeonato Carioca. Maar ongeacht het verhaal, shirts met tricolores zijn altijd goed. Haal ‘m hier.

Valour FC – Community Edition
Het shirt van Port Vale FC was al behoorlijk classy, maar dit shirt kan er ook wat van. Valour FC is een Canadese club die in de hoogste competitie van Canada uitkomt. Het bordeauxrode shirt heeft iets weg van het derde shirt van PSG afgelopen seizoen, alleen dan ben je vet origineel als je dit shirt draagt. Kopen? Kan hier.

Eintracht Frankfurt – Thuisshirt
Onder het mom van simpel en zwart is altijd strak, het thuisshirt van Eintracht Frankfurt. Duitsland en mode zijn niet per se twee woorden die je vaak samenhoort, maar daar lijkt verandering in te komen. De Duitsers hadden op het EK al hele toffe shirts en nu brengt ook de nummer vijf in de Bundesliga een mooi shirt. Koop hier het nieuwe Heimtrikot.

FC Porto – Uitshirt
Een shirt van een iets grotere club, maar Porto-shirtjes worden nog weinig gedragen in Nederland. En dat is gek, want Porto werd maar liefst 29 keer kampioen. Alleen Benfica werd vaker kampioen. Net als het shirt van Port Vale FC, heeft dit shirt mooie gouden details. Hier vind je het shirt.

York United FC – Community Edition
Wederom een shirt van een club in Canada, als je dan nog iemand tegen komt met hetzelfde shirt weten wij het ook niet meer. Deze club is nog echt een jonkie, York United FC is opgericht in 2018. Je koopt het shirt hier. Schrik niet van de prijs, Candese Dollars zijn wat minder waard dan euro’s.

CA River Plate – Thuisshirt (jubileumeditie)
We eindigen met een feestje: de jubileumeditie van River Plate. Iedere voetballiefhebber moet een shirt van River Plate in zijn of haar kledingkast hebben hangen. Dat is gewoon zo. River Plate is één van de grootste Argentijnse clubs waar grootheden als Alfredo Di Stéfano hebben gespeeld. De club werd al 36 keer landskampioen en won ook vier keer de Copa Libertadores. Mocht je nu snel een shirt in willen kopen van de club, hun retro shirts zijn ook stuk voor stuk aanraders. Je kunt het shirt hier kopen.

Dat was ‘m, elf toffe shirts om nog snel te halen voor een origineel zomer outje. We kunnen het niet garanderen, maar de kans is groot dat je de enige bent van je vriendengroep die in dit shirt rondloopt. En dan heb je het aankomende seizoen ook nog een extra cluppie om te supporten. Dat is dubbel winnen! Of dubbel verliezen natuurlijk.

Bron foto: shop.buryafc.uk