‘Italië verdient het, zij hebben ons bizar vermaakt’

11 juli 2021 - 15:43

Elke voetballiefhebber heeft er lang naar uitgekeken en na 31 dagen is het vanavond dan eindelijk zover: de EK-finale. Engeland en Italië gaan op Wembley uitmaken wie Portugal opvolgt. Bruce en Neal blikken in de Daily vooruit.

Bruce verwacht weinig verrassingen in de opstellingen. “Zowel Roberto Mancini als Gareth Southgate heeft dit toernooi met dezelfde visie gespeeld. Italië is vrij vermakelijk geweest, al zijn ze gedurende het toernooi iets concreter en gemener gaan spelen. Engeland daarentegen is ingetogen en georganiseerd. Ze zijn op deze manier tot de finale gekomen, dus ik verwacht niet veel wijzigingen. Ik zou het bij Engeland niet gek vinden als Jadon Sancho speelt, helemaal omdat Leonardo Spinazzola ontbreekt bij Italië en Emerson Palmieri kwetsbaarder is. En Sancho is toch iets beter dan Bukayo Saka. Bij Italië heeft Federico Chiesa Domenico Berardi er goed uitgespeeld. Hij is de revelatie daar en zal sowieso spelen.”

Aan Engelse zijde heeft Harry Kane de kans om Gary Lineker van de troon te stoten. Nog één doelpunt is nodig om het meeste aantal doelpunten te maken voor Engeland op een eindtoernooi. Toch is Neal niet overtuigd: “In de halve finale gaf hij een assistje en miste hij een penalty.” Bruce reageert: “Ik zei eerder dit toernooi nog dat zelfs Phil Foden als valse spits een betere keuze is. Maar in de knockout-fase heeft Kane alleen maar gescoord. Helemaal met deze druk ben je dan wel een grote speler.”

Bruce en Neal wagen zich ook nog aan een voorspelling. “Engeland versloeg Italië nog nooit op een eindtoernooi, maar mijn gevoel zegt dat ze hem nu pakken. Ik hoop echter op de Italianen. Dat verdienen ze na dit toernooi, waarop ze ons bizar vermaakt hebben.” Neal staat daarachter en denkt ook dat de Azzuri het gaan doen. “3-1 Italië, twee goals van Chiesa.”

Bruce en Neal praten daarnaast over de interesse van Club Brugge in Tyrell Malacia, het Gold Cup-drama van Curaçao en de overige ontwikkelingen bij de Nederlandse topclubs. De hele uitzending beluister je hieronder: