Promes vervolgd: ‘Wat zijn de gevolgen voor Ajax?’

10 juli 2021 - 11:00

New day, nieuwe EK Daily podcast. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat het Openbaar Ministerie Quincy Promes wilt vervolgen voor de steekpartij met zijn neef. “Het is altijd moeilijk om in te schatten of een voetballer nog een carrière heeft als hij vervolgt wordt.”

“De Rus Kokorin bijvoorbeeld die voetbalt nu ook weer en er zijn er wel meer. Ik denk dus zeker dat er nog een voetbalcarrière is voor Promes al zou hij vervolgd worden. Het is interessanter dat hij opeens naar Spartak Moskou ging en welke clausules bij die transfer horen. Want als hij vervolgt wordt, betaald Spartak dan nog steeds volle pond? Ajax is er nu wel heel makkelijk afgekomen. Die hebben een speler die uit vorm is en een rechtszaak boven zijn hoofd hangt wel makkelijk weggekregen. Ik kan mij niet voorstellen dat er geen financiële gevolgen zijn.”

“Het is sowieso al moeilijk te beseffen waarom je iemand met een mes steekt, maar gooit iemand van deze statuur niet veel meer weg dan jou en mij. Je verdient immers miljoenen”, vraagt Neal aan Bruce. “Nee dat denk ik zeker niet”, antwoord Bruce. “Wij zijn allemaal mensen en voetballers hebben gewoon dezelfde problemen als wij. Soms loopt het leven gewoon even niet helemaal lekker, maar dat maakt niet goed wat hij gedaan heeft.”