De Krantjes: ‘Er is niets mooier dan Wembley zondag stil krijgen’

10 juli 2021 - 12:07

Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver: de finale van het Europees Kampioenschap. Vandaag komt Danny Froger langs in De Krantjes bij Joost en de twee bespreken onder andere het bekend zijn.

“Ik word niet zo heel veel herkend, maar het hangt ervan af waar ik naar toe ga. Vooral in de Oranjefanzone in Budapest werd ik aardig wat herkend. Veel mensen vragen dan of ik kopje thee kan zeggen, omdat mijn vader dat natuurlijk zingt. Vaak al doe je vriendelijk, krijgen ze het gevoel dat het een keer klaar is. Hoe geïrriteerder jij reageert hoe meer irritatie je terug krijgt. Zo handel ik dat altijd af.”

Beide gingen met Lars van Eijden op pad en daarom komen er nog even wat verhalen over de reis langs. “Toen wij naar Boedapest gingen bleken wij veel gemeen te hebben. Lars viel op een gegeven moment in slaap en toen stond er een  country muziek playlist aan en daar geniet ik wel van”, zegt Danny. “Bij onze reis stond die ook aan, maar ik heb daar niet zoveel mee”, verklaart Joost. Danny miste toch ondanks zijn trip naar Boedapest het EK gevoel. ”De beleving was niet geheel hetzelfde. Het hossen met een biertje erbij heb ik toch wel enorm gemist.”

Daarnaast ziet Danny ook wel gelijkenissen tussen Frank de Boer en Roberto Mancini. “Mancini is daar gekomen op een armoedige Frank de Boer manier. De Italianen wisten niet wie ze daar moesten neerzetten en kozen toen maar voor hem. Ze spelen wel ongelofelijk leuk voetbal. Ik merk dat we teveel het slechte voetbal accepteren. Italië laat gewoon zien dat het ook niet antivoetbal kan spelen dat verraste mij echt het meest. Ik denk dan ook dat zij gaan winnen. De linkerkant van het schema was veel sterker dan de rechterkant en ik gun het ze gewoon meer. Het interesseert die Italianen geen reet dat het in Engeland is. Ik denk dat zij het juist heerlijk vinden om te proberen dat hele Wembley stil te krijgen.”

Kijk de gehele video hieronder terug!