KNVB bezoekt Van Gaal: ‘Een hele logische keuze’

09 juli 2021 - 12:31

“Tja, ik ben er niet geheel enthousiast over. Er moet dan na het WK in Qatar weer een nieuwe bondscoach komen”, zegt Bruce tegen Neal in de nieuwe EK Daily podcast. De andere optie is volgens de twee nog altijd Erik ten Hag, de hoofdtrainer van Ajax.

“Wat moet je doen al zegt Ten Hag nee? Ik heb ook het interview bij ESPN gezien. Daar zegt hij dat hij nog een eenjarig contract heeft bij Ajax. Als je even door luistert hoor je wel dat hij wel ontzettend enthousiast is over de baan en dat het een droom is.” Bruce snapt de woorden van Ten Hag wel. “Ik snap ook wel dat hij dat zegt. Je kan hem alleen wel iets meer kietelen, misschien geeft hij dan wel toe. Of dat geheel netjes is ten opzichte van Ajax, weet ik alleen niet.”

“Ik ben ook wel benieuwd als je Van Gaal binnenhaalt hoe het gaat met de groep. Zeker na zijn optreden van vorige week en zijn manier van leidinggeven.” Ik nam dat niet allemaal serieus. Hij is iemand die provoceert en zichzelf heel serieus neemt. Hij probeerde met een heel slecht voorbeeld te laten zien aan de vrouwen hoe goed zij hebben gepresteerd op eindtoernooien de laatste jaren. Ik zag het niet specifiek als oranje afbranden”, concludeert Neal.

“Ik hoorde ook dat Nederland na de uitschakeling tegen Tsjechië niet geheel lekker uit elkaar gegaan is. Niemand heeft zijn mond ook nog open getrokken. Misschien denken ze wel dat als je nu de vuile was buiten hangt, je geen kans meer maakt als Louis van Gaal aangesteld wordt. Het is nog even afwachten.”

Naast het bezoek van de KNVB bij Louis van Gaal bespreken Neal en Bruce ook de druk die op team Kuipers staat rondom de finale en of AZ de uitspraken kan waar maken. Beluister de gehele aflevering hieronder!