De Krantjes: ‘Zullen we het bij tomaten houden in plaats van voetbal?’

09 juli 2021 - 12:31

De finale is bekend en met de uitschakeling van Denenmarken keerde Joost terug uit Kopenhagen om weer in het zand van Club Atelier De Krantjes te presenteren. Vandaag is Matthijs van den Beukel, beter bekend als John Quid op bezoek bij Joost.

Allereerst vraagt Matthijs aan Joost hoe zijn trip naar Denenmarken was. “Wij waren met de auto op pad. Wat wel heel grappig is, is het moment dat je over de grens komt bij Denenmarken, je ook echt meteen in Denenmarken bent. Naaldbomen, de rust, etc. Als je dan even doorrijd en niet bij het eerste de beste tankstation stopt, kom je ook in zo’n ouderwets dorpje en dat vind ik dan echt fantastisch.”

Er viel Joost nog wat op in Denenmarken: iedereen weet er wat van voetbal. “Voetbalbeleving in Denenmarken is heel goed. Iedereen heeft er wel een beetje verstand van. In Nederland is dat niet zo. Je hebt hordes mensen die gaan kijken tijdens het EK, terwijl ze nog nooit een voetbalwedstrijd hebben gezien. Ik heb gewoon zin om 90 minuten lang iets uit te leggen, maar de vrouwen en mannen daar weten alles. Ik heb ze constant wat staan vragen over hun selectie.”

De twee bespreken ook nog een interview met Johan Derksen in de Telegraaf. “In het echt is hij echt een hele lieve man. Het is vooral imago”, zegt Joost. “Hij weet alleen wel heel goed hoe hij ophef moet creëren en je moet wel relevant blijven. Zij moeten een programma van twee uur elke dag maken, ik heb al moeite met een halfuur krantjes elke dag. Ik vind het artikel ook echt heel mooi en een goede foto met zijn hond.” Matthijs ziet wel gelijkenissen tussen hond en baasje: “Hij heeft zelf ook wel een beetje puppy-ogen.”

Als eindconclusie voorspelt Matthijs nog de finale tussen Engeland en Italië. Hij denkt dat Engeland gaat winnen. “Het is het eindtoernooi van de verlengingen en dat gaat nu weer gebeuren. Sterling maakt de winnende in de finale op zijn Wembley. Hij is er namelijk in de buurt opgegroeid, dat zou ik een mooie afsluiter vinden.”

Kijk de gehele aflevering hieronder terug!