‘Hjulmand op lijstje KNVB’

08 juli 2021 - 12:56

Gisteren vond een prachtige halve finale plaats en Bruce en Neal genieten nog even na. De Engelsen wonnen, maar de mannen hebben vooral bewondering voor de Deense bondscoach: Kasper Hjulmand. “Hij zou één van de kandidaten zijn voor de KNVB”, zegt Neal.

Bruce bewondert het spel van de Denen gisteren: “Ze bleven maar voetballen, ze bleven maar combineren. Ze kozen er constant voor om te voetballen. Het was echt heel erg knap.” Alle lof voor Hjulmand, vindt Neal: “Die trainer vindt dus elke keer weer ideeën om de betere tegenstanders pijn te doen. Nu bijvoorbeeld, de Engelsen kregen er geen druk op. Kasper Hjulmand zou één van de kandidaten zijn voor de KVNB, zijn naam is een paar keer gevallen.”

“Het is heel vet. Vanaf zijn aanstelling heeft hij gekeken wat er bij Denemarken past en wat er mist, wat ze zouden willen. Hij heeft daar echt van alles voor gedaan, zoals het uitvoeren van psychologische testen bij spelers en het houden van focusgroepen. Hij heeft geprobeerd een identiteit te creëren. Dat is wel een hele interessante visie”, vindt Bruce.

“Bij Oranje is dat heel afhankelijk van de bondscoach. Je wil een stabiele basis neerzetten, dat is belangrijk. Frank de Boer heeft die kans natuurlijk ook niet echt gehad, want er moest vanaf het begin al gepresteerd worden”, gaat hij verder. “Wat Hjulmand heeft neergezet, is werken vanuit een hele duidelijke visie. Dat hoeft niet succesvol te zijn, maar dan is er wel een duidelijke manier van werken”, voegt Neal toe.

coach *Kasper Hjulmand* of Denmark

De klasse van Hjulmand zag je terug in de 1-0: “Ze hebben een eigen muurtje naast het muurtje van Engeland gezet. Vlak voordat Mikkel Damsgaard gaat schieten, zetten ze het muurtje dicht ernaast. Dan ziet Jordan Pickford dus weinig. Tuurlijk moet je dan goed trappen en ging Pickford niet echt goed naar de hoek, maar het idee erachter is echt heel vet.”

In de podcast van vandaag bespreken Neal en Bruce het feit dat it can still come home, delen ze complimenten voor Hjulmand uit en bespreken ze de discutabele penalty van Makkelie.