De Krantjes: ‘Denemarken volgend jaar wereldkampioen’

08 juli 2021 - 13:14

Lars en Joost komen terug van een koude kermis. Ze hebben gisteren een leuk feestje gehad, onder andere met vrouwen op krukjes, maar de Denen konden de Engelsen niet verslaan. De Denen zelf liggen er echter minder wakker om, Joost leest een krantenkop voor: “Je zou denken dat er ‘Een dreun voor de Denen’ ofzo staat, maar er staat ‘Bedankt voor het feestje, jongens’.”

“Denemarken is trots op die jongens. Ook al zijn ze gisteren uitgeschakeld. Ze kwam gisteren heel onverwachts op een voorsprong. Engeland was vooral aan het aanvallen”, zegt Lars. “Het was niet oud-Nederlands schelden. Ze gingen ervanuit dat de 2-1 eraan kwam.” Joost vond de reactie gek: “Vond jij niet dat de woede een beetje tegenviel?” Lars reageert: “Ja. Je mag best de plaatselijke prullenbak even een tik geven.”

“Wat ik al helemaar raar vond, is dat iedereen zei dat ze volgend jaar wereldkampioen gingen worden”, zegt Lars. “Dat was raar. Dat zei iedereen, maar ook echt zonder ironie”, reageert Joost. “Ze moeten blij zijn als ze ooit nog een halve finale halen. Je gaat toch niet zeggen dat je in Qatar wereldkampioen wordt”, zegt Lars verbaasd.