Verhaal van de Dag: It’s coming to Rome

07 juli 2021 - 16:22

“It’s coming home”, schreeuwen de Engelsen al weken. De Italianen denken daar echter heel anders over en zetten gisteren de éénnalaatste stap naar hun succes: it’s coming to Rome.

Bij een wedstrijd van Italië kunnen de eeuwenoude grappen over de passie vooraf natuurlijk niet ontbreken.

De wederopstanding van de Azzuri is een goed voorbeeld voor onze nationale voetbalbond in Zeist.

Bij Spanje begon Álvaro Morata op de bank. Zijn vervanger luisterde naar de naam Mikel Oyarzábal. Overtuigen deed hij niet.

Het nam niet weg dat het een schitterend schouwspel was op Wembley. De KFC-man verwoordde het perfect.

Na rust werd dat ook vertaald in goals. Federico Chiesa zette Italië op voorsprong, waarna de gedachten bij sommigen terug gingen naar vroeger.

Overigens toonde niet iedereen zich fan van de gehypete Italianen.

Die mensen konden juichen, want tien minuten voor tijd bewees de ingevallen Álvaro Morata het ongelijk van zijn coach.

Na 120 minuten stond het nog steeds 1-1 en dus waren strafschoppen nodig. Giorgio Chiellini wist daar wel raad mee en probeerde Jordi Alba uit zijn concentratie te halen.

Nadat Manuel Locatelli de serie voor zijn land opende met een misser, deed Dani Olmo hetzelfde. De middenvelder van RB Leipzig had even de verkeerde sport in gedachten.

Uiteindelijk ging Morata van hemel naar hel, want de spits van Juventus miste vanaf de stip. Jorginho maakte het daarna af. Voor Morata lijkt het na de doodsbedreigingen die hij en zijn familie eerder dit toernooi kregen beter om maar even niet op zijn telefoon te kijken.