Quick-doelpuntenmaker Wevers: ‘We waren veel beter dan Ajax’

07 juli 2021 - 16:58

“We waren veel beter dan Ajax, de hele wedstrijd”, grapt Quick ’20 doelpuntenmaker Issy Wevers na het verassende gelijke spel tegen Ajax. “Het is mooi. Dat ik ook nog zou scoren had ik absoluut niet verwacht, ik dacht dat we geen kans zouden maken.”

“In de eerste helft kwamen we 1-0 achter, als je in de tweede helft dan nog de 1-1 mag maken, dan is dat wel super natuurlijk”, vertelt de FC Twente-supporter. “Er ging adrenaline en blijheid door me heen. Helemaal gek! Echt heel mooi.” Mede-aanvaller Lars Spit is in net zo’n goede stemming. “Ajax was natuurlijk wel een stukje beter, maar we hebben als team hard gevochten. Dan is het mooi dat we er alsnog zo’n resultaat uitslepen. Het is een jongensdroom om gelijk te spelen tegen Ajax.”

Op de vraag hoe het was om tegen de landskampioen te spelen, reageert Spit gevat: “Ik denk dat het eerder andersom is. Ik denk dat zij het tof vinden om tegen ons te spelen. Nee, grapje. Perr Schuurs is natuurlijk een klasse verdediger, mooi om tegen te spelen.” Wevers keek met bewondering naar Mohammed Kudus: “Ik zat de eerste helft te kijken en Kudus stak er echt met kop en schouders bovenuit. Hij was veruit de beste, dus het was wel fijn dat hij er in de tweede helft niet meer in stond.”