Mazraoui over nieuw contract: ‘Ik hoop dat het goedkomt’

07 juli 2021 - 01:12

“Ik wil nu nog niet vertrekken, maar het hangt ervan af hoe de gesprekken lopen, dat is gewoon afwachten”, aldus Noussair Mazraoui over zijn lopende contractonderhandelingen bij Ajax. We spraken de back na afloop van het gelijke spel tegen Quick ’20.

Op dit moment loopt Mazraoui’s contract tot juni 2022. “We zijn in gesprek en moeten kijken wat eruit rolt. Dit is mijn club en dit is inmiddels alweer mijn zesde seizoen. Heel snel vertrekken zou ik niet willen. Ik laat het aan mijn zaakwaarnemer over, maar ik hoop dat het goedkomt. Ik ziet hier lekker. Een goed seizoen draaien zonder blessures zie ik zeker zitten.” 

Bij Ajax blijven zou zijn persoonlijke doelen niet in de weg zitten, denkt de verdediger: “Ik zou een WK willen meemaken in mijn leven en een Champions League willen winnen, welke voetballer wil dat nou niet? We hebben het met Ajax al een keertje geflikt, dus waarom zou het niet nog een keer lukken?” Nous kijkt tevreden terug op zijn laatste seizoen: “Aan het einde van het seizoen speelde ik weinig, maar de eerste helft heb ik een tophelft gedraaid. In de wedstrijd van Liverpool was ik één van de gevaarlijkste spelers op Anfield.”

Er is in ieder geval goed nieuws voor Ajacieden: Mazraoui is volledig hersteld. “Ik heb veel ongelukkige blessures gehad. Tegen Heracles Almelo kreeg ik een bal tegen mijn oog en stond ik twee en een halve maand aan de kant. Propjes in mijn oog zorgden voor een te hoge druk op mijn netvlies, daardoor mocht ik al die tijd weinig tot niets doen. Het bloed moest uit mijn oog, voordat ik weer verder mocht. Dat is nu het geval. Ik ben er sterker uitgekomen en verheug me op dit seizoen.”