Het EK Daily-gevoel van: Kaj Sierhuis

06 juli 2021 - 19:39

Tijdens EK Daily ondervragen we een vriend van de show naar zijn/haar EK Daily-gevoel. Vandaag spreken we Stade Reims-aanvaller Kaj Sierhuis. Hij heeft er net een EK op zitten met Jong Oranje, waar de ploeg in de halve finale werd uitgeschakeld door Duitsland.

Hey Kaj, hoe beleef je het EK tot nu toe? 
“Fanatiek. Ik heb heel veel gezien. Aan het einde van de competitie had ik dat EK-gevoel helemaal niet, maar na Jong Oranje wel. Op het EK O21 begon dat te komen. Ik probeer alle wedstrijden te kijken.” 

Jong Oranje deed het niet slecht, toch? 
“Ja, we begonnen super goed natuurlijk met die overwinning op Frankrijk. Maar toen was het toch een tegenvaller in de halve finale, toen we verloren van Duitsland. Na Frankrijk hadden we het gevoel dat we de grote favoriet hadden uitgeschakeld en we misschie all the way konden gaan. Je ziet dat vaak in het voetbal, dat je dan zo’n stunt hebt uitgehaald en dat je dan de wedstrijd erna niet hetzelfde kan brengen. De Duitsers waren goed en wonnen terecht het toernooi. We mogen trots zijn op de halve finale. Het is lang geleden dat het zo goed is gegaan voor Jong Oranje.” 

Wil je niet bij het Griekse elftal gaan spelen? 
“Jong Oranje is nu klaar voor mij. Dit was mijn laatste kunstje. Ik ben nu net te oud. Ik heb er twee jaar bij gezeten, veel interlands gespeeld en veel gescoord. Ik heb een hele mooie tijd gehad, maar dat is nu klaar. Oranje is voor iedereen een ambitie. Dat heeft iedere voetballer, dus ik ook. Naar Griekenland hebben we gekeken, maar dat kan niet. Ik heb met John van ‘t Schip gesproken en uitgezocht of het eventueel mogelijk was. Niet omdat het dan ook zou gebeuren, maar gewoon om te kijken of het mogelijk was. Dat bleek toen dus niet mogelijk te zijn. De stap naar Oranje is het kleinst, maar ook het moeilijkst. Dat laatste stapje is maar voor heel weinig weggelegd. Het zal heel moeilijk worden, maar ik hoop dat het er ooit nog inzit.” 

Kijk je specifiek naar spelers met wie jij hebt samengespeeld? 
“Wel met extra interesse, tuurlijk. Het is een prachtig podium om op te spelen. Jongens met wie je bevriend bent, gun je dat. Het is alleen maar leuker als zij het goed doen. Matthijs de Ligt heb ik wel even gesproken voor het toernooi. Ik heb Oranje gekeken met een aantal oud-teamgenoten. Matthijs zou daar normaal bij zijn, maar hij moest natuurlijk spelen.”  

Van welk land verwacht je het meest? 
“Vooraf had ik België het hoogst ingeschat. Kevin de Bruyne is fantastisch, hij verandert zo veel aan het spel. Die tweede helft tegen Denemarken, het was een wereld van verschil met hem erin. De beste prestatie, van een land waarvan ik het niet had verwacht, is van Italië. Zij kunnen nog wel eens kampioen worden. Portugal viel ontzettend tegen.” 

Je bent goed in FIFA heb ik gehoord, met welk land zou je spelen? 
“Ik kan wel een leuk potje spelen, ja. Als ik een team moet kiezen om zelf mee te spelen, kies ik Frankrijk. Zij hebben op papier het beste team, daar kan je het fijnst meespelen op FIFA. Ik zou niet Italië kiezen, zij hebben geen fijne ploeg om mee te spelen op FIFA.” 

Wil je ooit terug naar Ajax? 
“Ajax zit in me en dat haal je er ook niet zomaar uit. Ze hebben de beste selectie dus ze zullen wel weer kampioen worden. Als ze dat niet worden, draaien ze een slecht jaar. Ik gun ze het beste. Als ik ooit terug zou kunnen, omdat ze me willen kopen, betekent dat, dat ik het heel goed doe. Ajax is een Europese topclub, dus daar zeg ik geen nee tegen.” 

Nu eerst Stade Reims, wat zijn je ambities voor het nieuwe seizoen? 
“Het nieuwe seizoen biedt een frisse start met een nieuwe trainer, dus ik wil me in de basis spelen bij Reims en een goed seizoen draaien. Ik wil meer gaan spelen en ik hoop dat ik dat kan bewerkstelligen. Ik hoop dat ik de trainer kan overtuigen van mijn kwaliteiten. Als je gaat spelen, kan je laten zien wat je kan. Ik ben ervan overtuigd dat als ik ga spelen, het er wel uit komt.” 

Morgen weer een nieuw EK Daily-gevoel, maar voordat je onze website vijftig keer gaat refreshen, heb je die van Bart Vriends en Dario van den Buijs al gelezen?