Groenen over Olympische Spelen: ‘Gaan ons best doen een plak mee te nemen’

05 juli 2021 - 14:09

Eind deze maand is het zover, de Olympische Spelen in Tokyo. Onze Oranjeleeuwinnen zullen zich daar inzetten om een gouden plak mee naar Nederland te nemen. Het is allemaal nog nieuw voor de voetbalsters. “We gaan ons best doen een plak mee te nemen”, aldus Jackie Groenen.

Oranje zou eigenlijk een uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Afrika spelen, maar wegens coronabesmettingen in het Zuid-Afrikaanse team ging die wedstrijd niet door. Er vond in plaats daarvan een uitzwaaitraining plaats. Groenen vindt het een prima alternatief: “Tuurlijk hadden we graag in een vol stadion gespeeld. We vinden het allemaal heel jammer. Maar ik denk dat dit een heel erg leuk plan B was. We hebben nog wat fans kunnen zien en er was ook wat familie, wat voor ons heel belangrijk is.”

Het is de eerste keer dat de Oranjeleeuwinnen naar de Spelen mogen. “We hebben er ontzettend veel zin in. We hebben hier echt heel lang op moeten wachten. Het is heel moeilijk in te schatten. Wij zijn er nog nooit geweest, dus we weten niet wat we kunnen verwachten. Het zijn teams waar ik nog niet eerder tegen heb gespeeld, dus dat wordt interessant. Ik ben nog nooit in Japan geweest, maar ik kijk er heel erg naar uit. Ik weet niet of we heel veel zullen zien, maar we redden ons wel. We hebben altijd hetzelfde gedaan en dat is het wedstrijd voor wedstrijd bekijken, dus ik neem aan dat we dat nu ook weer gaan doen”, zegt Groenen.

Lineth Beerensteyn is blij met de opkomst van de fans: “Dit tekent de fans van de Oranjeleeuwinnen. De mensen die naar de wedstrijd zouden gaan, zijn nu hier aanwezig. Dat doet ons goed.” Ook Beerensteyn is benieuwd wat het grote sportevenement de Oranjeleeuwinnen zal brengen: “Het is heel speciaal. Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we er überhaupt naartoe gaan. Het zal in het begin wennen zijn. We moeten er ook van genieten, want wie weet. Je hoopt natuurlijk dat je nog een keer naar de Olympische Spelen gaat, maar je weet het nooit.”

Bekijk hier de interviews met Jackie Groenen en Lineth Beerensteyn: