Calvin Stengs: ‘Ik zie dit seizoen niet als schone lei’

05 juli 2021 - 13:58

Lars Jesse van der Eijden ging weer op pad voor Vanuit de Bus en streek dit keer neer in Dirkshorn voor de oefenwedstrijd AZ – NEC. Na afloop sprak hij met Calvin Stengs en Sam Beukema

Calvin, hoe was de eerste wedstrijd?

“Het is weer fijn om wedstrijden te spelen, dat is namelijk het leukste wat er is. Vandaag ging het erg lekker en het was een goede eerste wedstrijd om te starten. Tuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, alleen over het algemeen hebben wij het als team vandaag erg goed gedaan.”

Ik kan mij voorstellen u dat het nieuwe seizoen voor jou ook weer een soort van schone lei is?

“Nou nee, dat is het niet per se zo. Tuurlijk vind ik zelf ook dat ik in sommige wedstrijden beter had kunnen spelen dan ik gedaan heb. Ik zie het niet als schone lei. Ik ben al zo lang bij de club, dat het niet meer voelt als een nieuw begin.”

In de tweede helft droeg je de aanvoerdersband, hoe was dat?

“Dat was ook nieuw voor mij. Ik heb niet zo vaak de aanvoerdersband mogen dragen, maar dat vind ik alleen maar mooi. Ook Owen Wijndal zei dat hij hem mooi vond staan, maar die was er voor de wedstrijd al over aan het kloten. Ik vond dat wel leuk en grappig.”

De laatste keer dat ik je zag, liep je met een grijns van oor tot oor het Van der Valk Hotel in Deventer binnen, die grijns is niet veranderd.

“Nee, dat krijg je als je twee keer scoort bij je officieuze debuut. Voor mij persoonlijk is dat natuurlijk een super begin, maar uiteindelijk hebben we ook met het hele team een goede eerste wedstrijd gespeeld. We kunnen hierop weer rustig verder bouwen.”

Waar heb jij het meest zin in aankomend seizoen?

“Zoveel mogelijk minuten maken en uiteindelijk vaste waarde worden voor deze topclub. Ook natuurlijk de doelstellingen halen, namelijk zo hoog mogelijk eindigen in de top vier. Daar heb ik heel veel zin in.”