Wie volgt de Boer op? ‘Aan Van Gaal moeten we niet beginnen’

04 juli 2021 - 14:31

“Wie moet ons in vredesnaam naar het WK in Qatar gaan brengen?”, begint Neal in de Daily. Samen met Bruce blikt hij terug op de ontwikkelingen die zaterdag plaatsvonden in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

“Ëén iemand gaat het sowieso niet doen: Henk ten Cate.” De ex-trainer van onder andere Ajax gaf bij De Telegraaf aan niet open te staan voor de vacature: ‘Ik heb nooit gedacht dat hij empathisch is. Het is de vorige keer niet netjes gegaan en nu claimt hij karaktermoord. Daarnaast wil hij zijn team in de zandbak niet in de steek laten, aangezien hij daar binnenkort de voorbereiding mee in gaat’.” 

Een andere optie is nog wel mogelijk: Louis van Gaal staat volgens zijn goede vriend Andries Jonker open voor een terugkeer als bondscoach. “Er zit een groot verschil tussen clubcoach en bondscoach zijn”, zegt Neal. Bruce ziet Van Gaal liever niet komen: “Een heel trollenleger onder aanvoering van jou wil hem als bondscoach, maar dat moeten we niet doen. Dat is een keer klaar. Bij de uitzwaaitraining van de Oranjevrouwen noemde hij de mannen een veredeld stelletje sterren. Maar heeft deze groep het daarom niet gehaald of zijn we tactisch overklast?”

Bruce vindt de uitspraken van Van Gaal niet handig: “Het is heel kort door de bocht, helemaal als je weet dat je een belangrijke kandidaat bent voor het bondscoachschap. Dit gaat hoe dan ook invloed hebben op de spelersgroep, als hij bondscoach wordt. Van Gaal is er niet bij geweest tijdens het EK, dan moet je dit soort dingen niet gaan zeggen.”

Neal en Bruce blikken verder terug op de twee kwartfinales van gisteren en analyseren de prestaties van de linksbacks dit toernooi. De hele aflevering vind je hieronder.