De Tien van EK Daily: Uitblinkers buiten het veld

04 juli 2021 - 18:22

Dit EK kent genoeg uitblinkers op het veld, maar ook buiten het veld blinken voetballers uit. Dat het leven niet eerlijk is, wist je. Sommige mensen zijn nou eenmaal iets gezegender dan anderen, deze tien voetballers kunnen echt álles.

1. Ivan Perišić
Perišić komt niet alleen uit voor het Kroatische voetbalteam, hij heeft Kroatië ook vertegenwoordigd als professioneel beachvolleyballer. Perišić verloor beide potjes op het toernooi. Misschien maar beter ook, want als hij beide rondes had gewonnen, had hij de voorbereiding van Internazionale gemist. Als middenvelder heb je waarschijnlijk vrij weinig aan volleybaltalent, maar wist je dat doelman Thibaut Courtois ook heeft gevolleybald? Courtois speelde linksachter in zijn jeugd. Bij gebrek aan beter moest hij keepen voor zijn voetbalteam, toen kwam men er pas achter dat Courtois tussen de palen hoort.

2. Manuel Akanji
Akanji blonk dit EK uit als verdediger, maar de Zwitserse Akanji is ook een uitblinker in wiskunde. Tijdens een Zwitserse talkshow rekende de Dortmund-voetballer sneller dan de presentator, die nota bene een rekenmachine gebruikte. Wat je daar tijdens het voetballen aan hebt, weten wij ook niet. Zou Akanji hebben berekend dat ze Frankrijk zouden verslaan?

3. Marcus Rashford
Marcus Rashford zijn talent? De wereld redden. Rashford is pas 23 jaar oud en wordt nu al benoemd als ‘concurrent’ van de beruchte Boris Johnson. In 2020 zorgde Rashford ervoor dat arme kinderen tijdens de Coronacrisis gewoon gratis maaltijden zouden krijgen, ook al gingen ze even niet naar school. Rashford was vroeger zelf één van die kinderen die afhankelijk was van de maaltijden van zijn school, remember where you came from. Hij deed dit met geldinzamelingsacties, maar ook als een ware politicus: door druk te zetten op de overheid. Ondertussen heeft Rashford een eredoctoraat van de Universiteit van Manchester, een eigen boek en is hij Member of the Most Excellent Order of the British Empire. Oh ja, en hij kan best prima voetballen.

4. Antoine Griezmann
We kunnen niet allemaal de wereld redden. Griezmann is heel goed in Football Manager. Ook knap. Verstand van voetbal heeft hij in ieder geval. Hij snapt dat het échte talent in Nederland te vinden is. Zo koopt hij Mo Ihattaren, stelt hij Ajacieden op en zet hij Joshua Zirkzee in de spits. De Barcelona-aanvaller kan niet genoeg krijgen van Football Manager en de resultaten liegen er niet om, want hij doet het niet slecht.

5. Memphis Depay
Onze eigen Memphis, het is je vast niet ontgaan, is naast voetballer ook nog rapper. Dat rappen zorgt voor een beter resultaat dan Memphis’ korte EK-avontuur. De meningen over de nummers zijn verdeeld, maar de cijfers liegen er niet om. Zijn No Love videoclip haalde vijftien miljoen views, dat is zo’n dertien miljoen meer dan Boef’s laatste video.

6. Gareth Bale
Menig Real Madrid-fan heeft zich er boos om gemaakt, Bale kan best wel aardig golfen. Zijn golfhandicap is drie of vier, liet hij ooit weten. Een golfhandicap heeft te maken met het aantal slagen dat iemand gemiddeld nodig heeft voor een baan. Net als op dat kinderfeestje waar je ging minigolfen, is het natuurlijk beter als je zo min mogelijk slagen nodig hebt. Die handicap wordt dus uitgedrukt op een schaal van 0 tot 54 en hoe lager, hoe beter. Een drie of vier betekent dat Bale een bovengemiddelde amateurgolfer is.

7. Stefan de Vrij
Het Instagram-account van Oranje deelde het onlangs al, Stefan de Vrij kan pianospelen. En echt niet slecht. De Italianen zijn er dol op. Alhoewel, het kan natuurlijk dat de titel van dit filmpje iets betekent in de trant van “Stefan de Vrij is nog minder muzikaal dan een gans”, maar daar gaan we maar niet vanuit. Op YouTube zijn meerdere filmpjes te vinden van De Vrij op de piano, allemaal met een Italiaanse titel.

8. Paul Pogba
Als je honger hebt, kan je beter even doorscrollen, want Paul Pogba laat je maag genânt hard rammelen. Binnenkort Boulangerie Pogba in Manchester? Tijdens de lockdown was hij in ieder geval druk in de weer om van alles te bakken. Als je trouwens Pogba een panna wil zien geven aan zijn moeder, moet je dit filmpje even doorkijken tot na het bakken. Graag gedaan.

9. Diogo Jota
De een gaat piano spelen, de ander gaat taarten bakken, maar de meeste jongens gaan gewoon gamen. Toen Jota geblesseerd raakte, heeft hij flink wat uurtjes FIFA-spelend gespendeerd. Hij doet het niet slecht, zowel als gamer, als als voetballer in FIFA. Hij speelt namelijk met zichzelf in zijn team. Beetje cocky?

10. Robert Lewandowski
Het is niet per se iets waar de Polen bekend om staan, maar Lewandowski kan best aardig dansen. Voor een voetballer heeft hij behoorlijk losse heupen. Maar dat hoeven we hem niet te vertellen, hij laat het namelijk maar al te graag zien op TikTok.

@_rl9

Fun with @annalewandowska 😀😎 #fypage #foryou

♬ JOEMAMA – Joewaud