De Krantjes: ‘Ik vind Ten Cate buitengewoon geschikt’

04 juli 2021 - 14:31

Vaderdag is alweer twee weken geleden, maar Joost komt vandaag alsnog met een cadeautje. Zijn vader, tevens mediamagnaat, Jaap Hofman is te gast bij De Krantjes. “Het is de eerste incestueuze aflevering.”

Jaap heeft een behoorlijke staat van dienst in de sport- en mediawereld: “Het eerste EK wat ik fysiek heb meegemaakt is die van 1984. Ik heb de finale daarvan, tussen Frankrijk en Spanje, live gezien in Parijs. Bij het iconische Nederland – Ierland ben ik ook geweest. Verder heb ik een paar keer de Olympische Spelen en vooral de Tour de France gedaan en veel in de studio gezeten, bijvoorbeeld bij Langs de Lijn.”

Tegenwoordig is er veel kritiek op commentatoren, zoals gisteren op Jeroen Elshoff. Stagneert het commentaarvak? “Nee”, vindt Jaap. “Vroeger waren het andere tijden. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig kende de radio zijn glorietijden, toen waren er miljoenen luisteraars. Nu worden verslaggevers sneller afgerekend op fouten. Als Frank Snoeks wordt aangekondigd ligt-ie bij ‘Fr…’ al onder vuur.”

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach komt ook ter sprake. Joosts vader vindt het jammer dat Henk ten Cate heeft bedankt: “Ik vind hem buitengewoon geschikt. Het is een beetje een type-Ernst Happel. Kein Geloel, Fussball spielen. En hij staat boven de partijen. Je moet hem niet steeds confronteren met het feit dat-ie al jaren in de woestijn werkt. Maar ik kan niet in zijn hoofd kijken, hij is nog steeds geraakt door dat gedoe in 2017 en dat begrijp ik. Een goed gesprek tussen hem en de KNVB lijkt me geen verkeerd idee.”

Joost en Jaap hebben het verder over de kwartfinales van zaterdag en het Deense voetbalsprookje dat inmiddels op een Disneyfilm lijkt. De hele uitzending kijk je hieronder terug!