Gill Swerts over uitschakeling België: ‘Een grote teleurstelling’

03 juli 2021 - 11:24

“Dit was echt de laatste kans om met deze groep een gooi te doen naar een titel en dat is helaas mislukt. De Italianen waren net wat slimmer en beter”, zegt Gill Swerts, die te gast was bij Bruce en Neal in de EK Daily podcast.

“Alleen Lukaku en De Bruyne zaten in de eerste helft goed in de wedstrijd en voor de rest was Italië gewoon beter. Daar moet je dan ook eerlijk in zijn. Tweede helft creëer je wel kansen, maar als je die niet scoort, telkens op een klungelige manier, dan houdt het op.”

“Ik heb ontzettend genoten van Jérémy Doku”, zegt Bruce. “Hij speelde echt met ballen in deze wedstrijd, maar had je toch niet beter Yannick Carrasco kunnen opstellen? Die is na twaalf jaar Diego Simeone misschien iets meer bewust in het druk zetten.” Daar is Gill het wel mee eens: “Klopt, dat is toch ook een tikje ervaring. Er waren ook genoeg dingen, waar een coach geen invloed op heeft. Thomas Meunier speelde in de eerste helft geen bal naar de juiste kleur. Die kon je dan weer niet vervangen, vanwege de blessure van Castagne.”

Complimenten waren er voor de linksachter van de Azzurri. “Spinazzola symboliseerde wel een beetje de wedstrijd voor Italië. Eerst houd hij met zijn kont de bal van Lukaku van de lijn en nog geen twee minuten later scoort hij aan de andere kant van het veld bijna de 3-1.”

Er moest ook nog even een excuus uit van Neal naar Pantelis Hatzidiakos. Hij zei in de liveshow: “Iedereen zegt wel Lukaku dit, Lukaku dat, maar Chiellini en Bonucci zijn nog steeds geweldig.” “Hij heeft uiteindelijk gewoon gelijk gekregen, want wat stonden ze weer goed te verdedigen, en dan die passie: dat is prachtig.”

Naast de uitschakeling van de Belgen gaat het in de EK Daily podcast ook nog over Yann Sommer, die zich bewijst dit toernooi en wordt er alvast vooruitgeblikt op ‘ons’ Denemarken.